Svijet

Rusija: Amerika svojim vetom osudila na smrt desestine hiljada civila

Rusija: Amerika svojim vetom osudila na smrt desestine hiljada civila
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Rusija: Amerika svojim vetom osudila na smrt desestine hiljada civila

NJUJORK - Amerika je na smrt osudila više hiljada palestinskih i izraelskih civila kada je stavila veto na rezoluciju Savjeta bezbjednosti UN u kojoj se poziva na prekid vatre u Pojasu Gaze, izjavio je danas prvi zamjenik stalnog ruskog predstavnika Rusije u UN Dmitrij Poljanski.

"Naše američke kolege osudile su više hiljada, ako ne i više desetina hiljada, palestinskih i izraelskih civila, uključujući žene i djecu, na smrt, uz radnike UN koji pokušavaju da im pomognu. Istorija će procijeniti šta je Vašington učinio", rekao je Poljanski.

On je dodao da se može izgovoriti mnogo divnih, ali praznih riječi o demokratiji, ljudskim pravima, miru, bezbjednosti, određenim regulativama i poretku, ali da su danas shvatili pravo značenje tih riječi pošto dva člana Savjeta bezbjednosti UN više vole da budu saučesnici u brutalnom masakru Izraela, prenosi ruska novinska agencija TASS.

Prema njegovim riječima, ostalim članicama Savjeta bezbjednosti ne preostaje ništa drugo sem da utrostruče napore da dođu do odluke kojom će biti ublažena patnja civila "unutar ograničenog i beznačajnog okvira u kojem su im ostavili Vašington i London".

Amerika je stavila veto na rezoluciju Savjeta bezbjednosti UN koju su predložili Ujedinjeni Arapski Emirati u kojoj se pozivalo na uspostavljanje hitnog prekida vatre u Pojasu Gaze.

Rezoluciju je podržalo 13 članica Savjeta bezbjednosti UN, uključujući Rusiju i Kinu, dok je Britanija bila uzdržana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije