Svijet

Ruska vojska dobila naređenje da napreduje u svim pravcima

Ruska vojska dobila naređenje da napreduje u svim pravcima
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Ruska vojska dobila naređenje da napreduje u svim pravcima

MOSKVA - Ruskoj vojsci izdato je naređenje da krenu naprijed u svim pravcima, nakon što je Ukrajina odbila pregovore, saopštio je danas portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

"Svim jedinicama ruske vojske danas je naređeno da krenu naprijed u svim pravcima u skladu sa planom operacije, nakon što je Ukrajina odbila da učestvuje u pregovaračkom procesu", rekao je Konašenkov na brifingu za novinare.

Ranije danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da je ukrajinska strana odbila pregovore sa Rusijom, zbog čega je predsjednik Rusije Vladimir Putin izdao naređenje vojsci da nastavi operacije, iako je u petak naredio obustavljanje napredovanja.

Ukrajina je kasnije danas demantovala sugestije da odbija da pregovara o prekidu vatre sa Rusijom, ali i navela da nije spremna da prihvati ultimatume ili neprihvatljive uslove.

Mihail Podoljak, savjetnik u kancelariji ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, rekao je za Rojters da je Ukrajina pripremila pregovaračku poziciju, ali se suočila sa neodgovarajućim pregovaračkim uslovima iz Rusije.

Više o dešavanjima u Ukrajini možete pročitati OVDJE.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije