Svijet

Zelenski: Uskoro krećemo u kontraofanzivu, očekujemo borbene avione

Zelenski: Uskoro krećemo u kontraofanzivu, očekujemo borbene avione
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Zelenski: Uskoro krećemo u kontraofanzivu, očekujemo borbene avione

HELSINKI - Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski najavio je danas da će Kijev uskoro pokrenuti kontraofanzivu protiv ruskih snaga i poručio da je uvjeren da će Zapad poslije toga isporučiti Ukrajini moderne borbene avione.

Zelenski je konferenciji za novinare u Finskoj, najnovijoj članici NATO-a, u koju je danas doputovao, rekao da je jedan od razloga što je došao u tu zemlju to što Ukrajina želi da postane punopravna članica te vojne alijansa.
 
Portparol ukrajinskog predsjednika rekao je da će  današnji razgovori Zelenskog sa nordijskim liderima u Finskoj biti usredsređeni na jačanje vojnih sposobnosti Kijeva i traženje konkretnih koraka kako bi se Ukrajina približila članstvu u NATO. 
 
Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski ranije danas je doputovao u Finsku, gdje će, kako su saopštile vlade nekoliko zemalja tog regiona, sa liderima nordijskih zemalja razgovarati o ratu sa Rusijom i evropskim odnosima.
 
U saopštenju švedske vlade se navodi da su teme samita ruski rat protiv Ukrajine, stalna podrška nordijskih zemalja Ukrajini, odnos Ukrajine sa EU i NATO i "ukrajinska inicijativa za pravedni mir", prenosi Rojters.
 
Zelenski će se sastati sa finskim predsjednikom Saulijem Ninistom, kao i sa premijerima Švedske, Norveške, Danska i Islanda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije