Fudbal

Domaćin među 4 ili nastavak vikinškog sna?

Domaćin među 4 ili nastavak vikinškog sna?
Domaćin među 4 ili nastavak vikinškog sna?

Domaćin Francuska će se u nedelju od 21 sat u četvrtfinalu EURO sastati s najvećim iznenađenjem ovog šampionata Islandom.

Prethodno su plasman obezbijedili Portugal i Vels koji će igrati u prvom polufinalu, kao i Njemačka koja čeka pobjednika ovog susreta.

Selektor Francuske Didije Dešan uvjeren u pobjedu, ali je oprezan pred duel sa Islanđanima.

"Island je igrao jako dobro u grupnoj fazi takmičenja, a u osmini finala su pobijedili Englesku. To pokazuje da su kvalitetna ekipa. Ovo je četvrtfinale i u ovoj fazi takmičenja za protivnike imate samo dobre timove. S druge strane smo puni samopouzdanja i naš cilj je da pobijedimo u ovom četvrtfinalu. Moji igrači znaju da Island nije slučajno stigao do ovde. Oni su ovde zato što su to zaslužili svojom igrom i svojim kvalitetom. Zaslužili su da pobjede Englesku, a to su postigli zahvaljujući kvalitetnoj igri", rekao je Dešan.

On je ocijenio da su prekidi s velikih udaljenosti jedna od najvećih prednosti Islanda.

"Izvođenje auta s 35, 40 metara su za njih kao slobodni udarci. Mi moramo da pronađemo način da se nosimo s tim. Ako je igra otvorena, oni su izuzetno sposobni za da se prilagode i takvoj igri, pa samim tim su opasni i iz takvih situacija", dodao je selektor Francuske.

Jedan od selektora Islanda Lars Lagerbek rekao je da je teško pronaći slabosti u igri Francuske.

"Kod svakog rivala prije meča želite da pronađete dobre i loše strane, a kod Francuza je veoma teško pronaći slabosti u igri. Ne mislim da je mnogo bitno to što su im neki igrači suspendovani, jer oni imaju jako kvalitetan sastav. Mislim i nadam se da možemo od njih da zatražimo odgovore na neka pitanja. Imaju izuzetno napadački stil igre i tu vidim našu priliku", rekao je Lagerbek.

Ovo će biti 12. međusobni duel dvije selekcije, a ’Vikinzi’ nemaju nijedan trijumf protig ’Galskih pijetlova’ – 8 poraza i 3 remija.

"Naš cilj je da pobjedimo svaku utakmicu i da na svakoj damo 100 odsto naših mogućnosti. Možda zvuči kao kliše, ali koncentrisani smo samo na Francuze. Moramo da se koncentrišemo na našu igru. Bitno je da vidimo šta možemo da uradimo s loptom kada oni nisu dobro postavljeni. Napredovali su u ovom segemntu protiv Engleske, a sada protiv Francuske želimo da budemo još bolji", istakao je selektor Islanda.

Utakmica četvrtfinala Evropskog prvenstva između Francuske i Islanda na programu je u nedelju od 21.00 na stadionu Francuska u Sen Deniju.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije