Fudbal

Evropski "Selesao" ugasio "Vatrene" (VIDEO)

Evropski "Selesao" ugasio "Vatrene" (VIDEO)
Evropski "Selesao" ugasio "Vatrene" (VIDEO)

Fudbaleri Portugala plasirali su se u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Francuskoj pobjedom nad reprezentacijom Hrvatske sa 1:0 nakon produžetaka.

Strijelac jedinog pogotka na meču bio je rezervista Rikardo Kvarežma u 117. minutu nakon kontre.

Hrvati su na početku meča krenuli da napadaju ali nisu uspjevali konkretnije da zaprijete evropskom "Selesau", dok se njihov protivnik opredijelio da čuva svoj gol i priliku traži iz kontranapada.

Prvu pravu priliku vidjeli smo tek u 25. minutu. Pepe je bio najviši u skoku nakon centaršuta, ali je loptu posalo preko prečke. Nakon toga Portugalci su preuzeli terensku inicijativu, ali to nije dugo trajalo, jer su Hrvati odgovorili preko Perišića koji je u kaznenom prostoru loše zahvatio loptu i pogodio spoljni dio mreže.

"Vatreni" su pokušali dva puta iz kornera, međutim nisu predstavljali ozbiljnu prijetnju za golmana Portugala.

U finišu prvog dijela, Strnić je loše ubacio loptu u kazneni te tako upropastio još jednu priliku Hrvata koja je obećavala.

U 57. minutu u prilici se našao Brozović. Primio je sjajan pas, ali nije iskoristio veliku šansu u šesnaestercu i poslao loptu iznad gola.

Uzvratili su Portugalci istom mjerom, rezervista Renato Sančes odigrao je lijepu kombinaciju sa Žoaom Marijom, samo što je njegov udarac bio suviše traljav.

U drugom poluvremenu Hrvati su bili mnogo bolji, međutim nikako nisu uspjevali da zatresu mrežu i dođu do prednosti.

Do kraja meča ništa se nije dogodilo na stadionu u Lansu, na čitavom meču nije viđen nijedan udarac u okvir gola i otišlo se u produžetke.

U prvom produžetku nismo vidjeli apsolutno ništa, a postojala je užasna mogućnost da tako bude u drugom. Međutim, u 113. minutu Domagoj Vida postaje tragičar susreta jer glavom promašuje prazan gol poslije kornera i greške Ruija Patrisija.

Hrvati su pojačali sa napadima u finišu, a nova prilika stigla je nekoliko napada kasnije – Perišić do Strinića, ali oštar centaršut završava u autu.

Nakon stative koju je Perišić glavom pogodio u 117. minutu uslijedila je kontra Portugalaca. Sančez je povukao loptu skroz do kaznenog, dodao je Naniju a ovaj Ronaldu kojem je Subašić odbranio šut, ali se lopta odbila ispred gola gde je napadaču Bešiktaša preostao lak posao.

Imale su komšije priliku za izjednačenje ali je Vida nakon prekida u posljednjim trenucima promašio i treću priliku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije