Fudbal

Portugal prvom pobjedom u Francuskoj do finala (VIDEO)

Portugal prvom pobjedom u Francuskoj do finala (VIDEO)
Portugal prvom pobjedom u Francuskoj do finala (VIDEO)

Fudbaleri Portugala prvi su finalsti Evropskog prvenstva u Francuskoj jer su u polufinalu savladali Vels rezultatom 2:0.

Obje ekipe su se odlučile na zatvoreniju igru, fokusirajući se da više pažnje posvete odbrani svog gola. Portugal je na početku imao nešto više loptu u svom posjedu, ali smo na prvu konkretniju akciju čekali do 16. minuta.

Žoao Mario je probio po desnoj straniterena, šutirao ali je lopta otišla po zemlji pored gola.

Tri minuta kasnije zaprijeti je I Vels. Bejl je nakon kraće akcije šutirao sa desetak metara ali je lopta otišla preko gola.

Bejl je nakon toga još dva puta pokušao da ugrozi Patrisija. Najprije je pokušao poslije centaršuta, a potom I sa udaljenosti ali je golman Portugala oba puta izašao kao pobjednik.

Evropski “Selesao” je uspio da se odupre pritisku rivala ali nisu uspjevali da ugroze Henesija.

Jedina akcija do kraja prvog dijela koja je vrijedna pomena je ona iz 45. minuta. Ronaldo je nakon centaršuta bio najviši u skoku ali je za malo promašio gol.

U drugom dijelu Portugalci su počeli sve više da pritiskija Vels, pa na gol nismo dugo čekali.

U 50. minutu Gereiro je poslao loptu u kazneni prostor, a Kristijano Ronaldo je fantastično skočio pored Čestera na drugoj stativi i glavom loptu poslao pod prečku.

Samo tri minuta kasnije Nani uduplava prednost. Ronaldo je šutirao sa nekih dvadesetak metara od gola, a Nani je dočekao njegovu loptu I skrenuo je u gol te tako prevario Henesija.

U 66. minutu Portugal ci su mogli da stave tačku na “i”. Nani je šutirao snažno, Henesi nije uspio da uhvati loptu, ona se odbija na nogu Mariju, koji je sa 11 metara šalje pored gola.

Nova sjajna prilika za Portugalce desila se dvanaest minuta kasnije. Pereira je šutirao nakon što se oslobodio čuvara u kaznenom, ali Henesi uz mnogo sreće spasava gol.

U 80. minutu Bejl je na drugoj strani zaprijetio golu Patrisija, ali golman Portugala ponovo brani.

Četiri minuta Ronaldo je moga dodatno da uveća prednost, ali je iskosa šutirao pored gola.

Do kraja meča nije bilo konkretnijih prilika, te je tako Portugal uspio da dođe do prve pobjede u 90. minuta na Euru i plasmana u finale gdje će se za titulu  boriti sa boljim iz meča Njemačka - Francuska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije