Rukomet

Srbija održala rukometni čas Kataru i prenosi dva boda

Srbija održala rukometni čas Kataru i prenosi dva boda
Foto: IHF | Srbija održala rukometni čas Kataru i prenosi dva boda

Pobjeda reprezentacije Srbije u trećem kolu rukometnog Svjetskog prvenstva protiv Katara rezultatom 24:34. "Orlovi" su održali rukometni čas protivniku i prenose dva boda dalje.

Srbija prenosi u narednu rundu dva boda gdje će igrati u grupi sa Norveškom, Argentinom i Holandijom. 

Gledali smo egal na početku utakmice, Katar se dobro držao, a onda je Srbija preko Kukića i Borzaša stigla do 6:4. Ipak, Katar se uvijek vraćao u igru u prvom poluvremenu, prije svega zbog nešto slabije odbrane reprezentacije Srbije. 

Golom Bogdana Radivojevića na prazan gol bilo je 11:8 za Srbiju, a onda je isti igrač nakon izgrađene akcije natjerao Valera Riveru da traži tajm-aut. Veliki problem je bio crveni karton Nikolića u 18. minutu utakmice, završio je meč zbog grube igre, laktom je zaustavio protivnika i Srbija je samo sa Orbovićem ostala na poziciji desnog beka. 

I onda ulazak golmana Lepenice koji je vezao četiri odbrane, Srbija je šest minuta bila bez gola, Đerona je bio bijesan na svoje izabranike jer je Katar stigao samo do gola zaostatka. Ipak, konsolidovali su se srpski momci, imali su i sreće jer je Katar promašio dva šuta sa svoje polovine na prazan gol, pa su Srbi sa tri gola prednosti otišli na odmor, a imali su i igrača više na startu drugog dijela. 

Ključ pobjede ležao je u sjajnih prvih deset minuta drugog poluvremena. 

Golom Vorkapića je počelo drugo poluvrijeme, ponovo je pokazao svoje sjajne atletske sposobnosti, a na gol je stao Dejan Milosavljev. Imao je jednu sjajnu odbranu, bilježimo i ulazak Dodića koji je donio srpskom timu svježinu, a nakon gola Đorđića upravo na asistenciju mladog Dodića Srbija je imala maksimalnih šest golova prednosti. Ubrzo je i Vanja Ilić pogodio, tajm-aut Valera Rivere nije pomogao protivniku Srbije. 

Izgledali su "Orlovi" defanzivno fantastično, Srbija je sa Milosavljevim na golu primila samo 1 u prvih 10 minuta drugog poluvremena. 

Vidjeli smo projektile Vorkapića i Đorđića, odbrane Milosavljeva, sve je izgledalo onako kako Srbi žele da gledaju selekciju u nastavku Svjetskog prvenstva. 

Đorđić je imao šuterski trening, Milosavljev je briljirao, Srbija je išla ka laganom trijumfu, a valja napomenuti i da je Pešmalbek dobio crveni karton zbog grubog faula, ali prekasno je to bilo za Katar. 

Srećom, nije bilo za plavi karton.

Fenomenalna partija desnih krila "Orlova", Vorkapić 6 i Radivojević 7, bili su najefikasniji u srpskom timu, Đorđić i Marsenić po 4 gola. 

Podsjetimo, u narednoj fazi reprezentacija Srbije igra protiv Norveške, Holandije i Argentine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije