Izbori u BiH 2022.

Partije podršku dobile i od umrlih ljudi

SARAJEVO - Centralna izborna komisija BiH od raspisivanja izbora podnijela je 95 prijava nadležnim tužilaštvima zbog sumnje da je počinjeno krivično djelo, a najviše protiv "političkih subjekata" jer je prilikom provjera u potpisima podrške birača, pronašla imena umrlih osoba.

Begić: Jutros sam imao 120 glasova prednosti

Ivan Begić, kandidat za predsjednika Republike Srpske, odnosno potpredsjednika rekao je da su mu njegovi posmatrači još jutros javili da on vodi, te da je to glavna kontrola potvrdila.

CIK sutra razmatra izvještaj o kontrolnom brojanju za predsjednika RS

SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) za sutra je zakazala sjednicu na kojoj će biti razmatran izvještaj Glavnog centra za brojanje i glavne kontrole o obavljenom kontrolnom brojanju za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske.

Nova naredba za ponovno brojanje sa više biračkih mjesta u Banjaluci, Goraždu i Mostaru

SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) BiH donijela je danas novu Naredbu o ponovnom kontrolnom brojanju u Glavnom centru za brojanje u sarajevskoj dvorani "Zetra" sa više biračkih mjesta u osnovnim izbornim jedinicama Goražde, Mostar i Banjaluka za više nivoa vlasti.

CIK podnio prijave zbog falsifikovanih listića za predsjednika RS

SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) BiH je danas Tužilaštvu BiH podnijela novu prijavu, jer smatra da je učinjeno krivično djelo koje se odnosi na izborni proces.

Dodik: Nema dileme ko je predsjednik

BEOGRAD - Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je večeras da su na opštim izborima pobijedili SNSD i njegovi kandidati i da će na sutrašnjem narodnom skupu u Banjaluci "Otadžbina zove" poručiti da Republika Srpska ostaje jedinstvena i da pravo da bira ostaje suvereno.

Nastavljeno ponovno brojanje listića, nakon Dervente slijedi opština Brod

SARAJEVO - U Glavnom centru za brojanje glasova danas je nastavljeno kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića iz Dervente za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske, a potom slijedi opština Brod, rečeno je Srni u ovom centru.

Pirić: Podaci o broju osvojenih mandata političkih stranka su zvanični

SARAJEVO - Podaci koje je Centralna izborna komisija (CIK) BiH objavila o broju osvojenih mandata političkih stranka zvanični su i nije bilo grešaka tokom obračuna, izjavila je Srni portparol CIK-a Maksida Pirić.

Pogledajte utvrđene rezultate izbora koje je objavio CIK BiH

SARAJEVO - Centralna izborna komisija BiH utvrdila je sinoć rezultate opštih izbora u BiH za sve nivoe, osim za predsjednika i potpredsjednika Republike Srpske, saopšteno je iz ove komisije.

Јoš nisu prebrojani listići sa 1.000 biračkih mjesta

U Glavnom centru za brojanje glasova u Sarajevu i dalje traje kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića iz Gradiške za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske, a, osim toga, ostalo je da se prebroje glasački listići sa još oko 1.000 biračkih mjesta, rečeno je Srni u ovom centru.

CIK BiH izdao novu naredbu za ponovno brojanje glasova

SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) BiH donijela je danas naredbu o ponovnom kontrolnom brojanju glasova sa 14 redovnih biračkih mjesta za nivo Predsjedništva BiH, Narodne skupštine Republike Srpske, Parlamentarne skupštine BiH, Parlamenta Federacije BiH, kao i skupštine kantona.

Dodik: Naša pobjeda časna i čista

BANJALUKA - Kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je njegova pobjeda na proteklim izborima časna i čista.

Ponovno brojanje glasova za predsjednika RS u toku u Sarajevu

SARAJEVO - U Glavnom centru za brojanje glasova u Sarajevu u toku je kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske.

CIK naredio otvaranje vreća sa četiri biračka mjesta u Banjaluci

SARAJEVO – Centralna izborna komisija BiH donijela je naredbu Glavnom centru za brojanje da otvori vreće sa četiri biračka mjesta u Banjaluci jer sa tih biračkih mjesta nisu dostavljeni obrasci na kojima bi trebali biti uneseni rezultati izbora za Predsjedništvo BiH, Parlamentarnu skupštinu BIH i Narodnu skupštinu Republike Srpske.

Danas novo brojanje glasova za predsjednika RS

​SARAJEVO - Kontrolno brojanje glasova za predsjednika, odnosno potpredsjednike Republike Srpske počeće danas poslije podne u sarajevskoj dvorani "Zetra".