Kriza u Avganistanu

Dvije osobe poginule, 18 ranjeno u eksploziji u džamiji

KABUL - Najmanje dvije osobe su poginule, a 18 je ranjeno kada je džamija u glavnom gradu Avganistana pogođena eksplozijom.

Eksplozija u Kabulu, najmanje 19 žrtava

KABUL - U samoubilačkom napadu na obrazovni centar u avganistanskom glavnom gradu Kabulu danas je ubijeno najmanje 19 osoba i ranjeno na desetine, saopštila je policija, a prenosi Rojters.

Kabul: Eksplozija u džamiji, poginulo najmanje 20 ljudi

KABUL - U bombaškom napadu na džamiju u avganistanskoj prestonici Kabulu tokom večernje molitve poginulo je najmanje 21 osoba, uključujući istaknutog islamskog starješinu, a ranjeno je najmanje 33, među njima nekoliko djece, prenosi AP pozivajući se na svjedoke i policiju.

Eksplozija u Avganistanu, stradalo devetoro djece

KABUL - U eksploziji u istočnom Avganistanu u blizini granice sa Pakistanom poginulo je devetoro djece, a četvoro je ranjeno, saopšteno je danas iz kancelarije guvernera.

Eksplozija u Kabulu, dvije osobe povrijeđene

KABUL - Dvije osobe povrijeđene su danas u eksploziji u blizini Pedagoškog fakulteta u centru Kabula, saopštilo je ministarstvo unutrašnjih poslova talibanske vlade.

Talibani pogubili na desetine bezbjednjaka bivše Vlade

NJUJORK - Talibani su pogubili na desetine pripadnika bezbjednosnih struktura bivše Vlade nakon što su se ti ljudi predali poslije talibanske pobjede i zauzimanja Avganistan krajem ljeta, navodi se u novom istraživanju koje je objavio Hjuman Rajts Voč (HRV).

U eksploziji bombe u Kabulu poginulo pet osoba

KABUL - U eksploziji bombe postavljene pored puta u avganistanskoj prijestonici Kabulu poginulo je najmanje pet osoba, objavila je televizija Arijana njuz.

Talibani zabranili emitovanje serija sa ženskim likovima

KABUL - Talibanske vlasti u Avganistanu zabranile su emitovanje serija u kojima glume žene, u okviru novih strogih pravila u toj zemlji.

Talibani neće ograničavati žene koje rade u školama

KABUL - Talibanski pokret ne planira da ograničava žene koje rade u školama u Avganistanu, saopštio je portparol avganistanskog Ministarstva obrazovanja Nazar Muhamed Erfan.

UN: U Avganistanu jača ISIS-K, humanitarna kriza izvjesna

NJUJORK - Specijalna predstavnica Ujedinjenih nacija u Avganistanu Debora Lajons iznijela je mračnu procjenu situacije nakon što su talibani preuzeli vlast, naglasivši da je podružnica Islamske države porasla i da je sada prisutna u skoro sve 34 provincije zemlje.

Dvije eksplozije u Kabulu, jedna osoba poginula

KABUL - Najmanje jedna osoba je poginula, a šest je povrijeđeno, uključujući tri žene, od dvije eksplozije u avganistanskoj prijestonici Kabulu, saopštili su mještani i predstavnici talibanskih vlasti.

Eksplozija u Kabulu, nepoznat broj žrtava

KABUL - Eksplozija, navodno izazvana improvizovanom bombom, uzdrmala je danas oblast zapadnog Kabula, prouzrokujući nepoznat broj žrtava, navode lokalni stanovnici.

Prva direktna evakuacija iz Avganistana

BERLIN - Prvi direktni avion na čarter letu sa 329 njemačkih državljana, pripadnika lokalnog osoblja i njihovih porodica napustio je Avganistan, saopštilo je danas njemačko Ministarstvo spoljnih poslova.

Ubijen vođa talibana u Kabulu

Šef talibanskih vojnih snaga u Kabulu Hamdulah Mohlis je jedna od žrtava napada džihadista Islamske države na vojnu bolnicu u Kabulu.

Kabul: Raste broj poginulih u napadu na bolnicu

KABUL - Broj poginulih u napadu na najveću vojnu bolnicu u Kabulu porastao je na 25, a provrijeđeno je više od 50 ljudi, saopštili su danas zvaničnici.