Notr Dam požar

Stručnjaci traže dovoljno vremena za obnovu Notr Dama

PARIZ - Više od 1.100 francuskih i međunarodnih arhitekata, kao i stručnjaka za kulturno blago, pozvali su francuskog predsjednika Emanuela Makrona da osigura da obnova u požaru oštećene katedrale Notr Dam traje koliko to bude neophodno.

Za Notr Dam prikupljeno više novca nego što treba

PARIZ - Od kada je prije deset dana izgorio dio katedrale Notr Dam, širom svijeta uplaćivane su donacije za obnovu.

Uzrok požara u Notr Damu opušak ili kratak spoj?

PARIZ - Francuska policija danas počinje istragu o uzroku prošlonedjeljnog požara u kojem je teško oštećena katedrala Notr Dam u Parizu.

Radnici pušili u Notr Damu tokom renoviranja

PARIZ - Radnici koji su učestvovali u renoviranju katedrale Notr Dam kršili su zabranu pušenja, priznala je danas kompanija koja je bila angažovana za taj posao, ali je demantovala da postoji veza sa požarom u ovom objektu prošle sedmice.

Počelo postavljanje improvizovanog krova na Notr Dam

PARIZ - Počeli su radovi na pokrivanju pariške katedrale Notr Dam improvizovanim krovom kako bi se unutrašnjost crkve zaštitila od kiše koja se prognozira za srijedu u Parizu, rekao je portparol katedrale Andre Fino.

Srbija poslala Francuskoj milion evra za obnovu Notr Dama

BEOGRAD - Vlada Srbije uputila je danas Republici Francuskoj finansijsku pomoć u iznosu od milion evra za obnovu katedrale Notr Dam u Parizu, koja je teško oštećena u katastrofalnom požaru u noći 15. aprila ove godine.

Grupa bliska Islamskoj državi poručila: Notr Dam božja kazna za hrišćane

Na posterima grupe "Al Muntasir", bliske Islamskoj državi, požar u kome je oštećena katedrala Notr Dam u Parizu predstavljen je kao božje djelo i kao kaznu za hrišćane.

Žuti prsluci: Makron koristi požar u političke svrhe

PARIZ - Lider pokreta "žutih prsluka" Ingrid Levavase optužila je danas predsjednika Francuske Emanuela Makrona da u političke svrhe koristi požar koji je zahvatio katedralu Notr Dam.

Vatrogasci: Nema više rizika od rušenja Notr Dama

PARIZ - Arhitekte i građevinski radnici stabilizovali su oštećenu strukturu katedrale Notr Dam, četiri dana posle razornog požara, rekao je portparol vatrogasne službe.

Nađeni otac i kćerka sa fotografije ispred Notr Dama

PARIZ - Otac i kćerka fotografisani ispred katedrale Notr Dam neposredno prije izbijanja katastrofalnog požara nađeni su nakon potrage na društvenim mrežama.

Uzrok požara u Notr Damu kratak spoj?

PARIZ - Istražitelji smatraju da je kratak spoj najvjerovatnije izazvao požar u katedrali Notr Dam u Parizu, tvrdi neimenovani zvaničnik francuske sudske policije.

Assassin's Creed besplatan kako biste uživali u pogledu na Notr Dam

Nakon tragičnog požara na katedrali Notr Dam u Parizu, Ubisoft - programeri koji su stajali iza serije istorijski bazirane igre Assassin's Creed - uradila je lijep gest.

Francuska zainteresovana za Putinov prijedlog o restauraciji Notr Dama

PARIZ - Francuska s velikim interesovanjem razmatra prijedlog predjsednika Rusije Vladimira Putina o slanju ruskih stručnjaka koji bi pomogli u restaurisanju katedrale Notr Dam u Parizu, izjavio je član Komiteta za finansije Senata Francuske Žerar Longe.

Oglasila se zvona na pravoslavnim crkvama u Srbiji zbog Notr Dama

BEOGRAD - Zvona na Hramu Svetog Save i ostalim pravoslavnim crkvama u Beogradu oglasila su se večeras povodom tragičnog požara koji je zahvatio katedralu Notr Dam u Parizu.

Mađarski vicepremijer okrivio francusku politiku za požar u katedrali

BUDIMPEŠTA - Zamjenik mađarskog premijera Žolt Šemjen izjavio je danas da je požar u katedrali Notr Dam "tragičan simbol apokaliptičnog gubitka vrijednosti kojem svjedočimo u zapadnom svijetu".