eSport i igrice

Assassin's Creed besplatan kako biste uživali u pogledu na Notr Dam

Assassin's Creed besplatan kako biste uživali u pogledu na Notr Dam
Foto: Ubisoft | Assassin's Creed besplatan kako biste uživali u pogledu na Notr Dam

Nakon tragičnog požara na katedrali Notr Dam u Parizu, Ubisoft - programeri koji su stajali iza serije istorijski bazirane igre Assassin's Creed - uradila je lijep gest.

Sljedećih sedam dana (do 25. aprila) korisnici kompjutera moći će besplatno preuzeti Assassin's Creed Unity. Ovaj ulazak u franšizu omogućuje igračima da istraže Pariz u 18. vijeku za vrijeme francuske revolucije, uključujući i rekreaciju katedrale Notr Dama.

"Ubisoft želi svim igračima pružiti priliku da iskuse veličanstvo i ljepotu katedrale", stoji u izjavi izdavača. "Assassin's Creed Unity možete preuzeti na PC-u besplatno, a zauvijek ćete ga imati u biblioteci Uplay igara."

U intervjuu za Geek Ireland iz 2014. godine, dizajnerica nivoa Caroline Miousse rekla je da je digitalno kreiranje interijera i eksterijera Notr Dama u igri trajalo 14 mjeseci “i bilo je potrebno tri sedmice da se njegov interijer obuče u skladu s razdobljem revolucije”. Rezultat je potpuno interaktivan model u odnosu 9/10.

Uz besplatnu ponudu za videoigre, Ubisoft se pridružuje naporima da se obnovi kultni pariški orijentir i donira 500.000 eura. Investitor takođe potiče “sve koji žele pomoći u obnovi i rekonstrukciji katedrale da se pridruže Ubisoftu u doniranju”.

Assassin's Creed Unity je besplatno dostupan korisnicima PC-a od "18. aprila u 00:00 do 25. travnja u 17:00 sati (po vašem lokalnom vremenu)" i može se pristupiti putem OVOG LINKA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije