Svijet

Za obnovu Notr Dama već prikupljeno 880 miliona evra

Za obnovu Notr Dama već prikupljeno 880 miliona evra
Foto: Tanjug/AP | Za obnovu Notr Dama već prikupljeno 600 miliona evra
Agencije

PARIZ - Donacije raznih velikih preduzeća i bogataša za obnovu katedrale Notr Dam dostigle su iznos od 880 miliona evra, prenosi AFP.

Predsjednički savjetnik za zaštitu kulturnog nasljeđa, Stefane Bern, u srijedu je izjavio za radiostanicu "France-Info" da je do sada prikupljeno 880 miliona evra. 

Porodica Betankur, nasljednici kompanije ''L'Oreal'', najavila je da će dati 200 miliona evra, francuska grupa LVMH i porodica Arno takođe će dati 200 miliona evra, dok su po 100 miliona evra obećale naftna kompanija "Total" i porodica industrijalca Pino, koja vodi kompaniju "Caring Group".

Notr Dam je zahvatio ogroman požar koji je razorio srednjovjekovni spomenik gotske arhitekture.

Poslije požara, koji je ugašen nakon više sati, vlast radi na osiguranju konstrukcije zdanja da bi vatrogasci i predstavnici ministarstva kulture mogli sigurno ući i iznijeti vrijedna umjetnička djela iz katedrale.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Komentari: 1

Banjalucki Papak

Kad je zapad unistavao kulturna dobra Iraka, Afganistana, Libije i Sirije tad nije bilo spomena o donacijama, zato sto u njihovoj nakaradnoj viziji svijeta ovi narodi ne pripadaju ljudskom rodu. Zapad uvoze izbjeglice samo radi profita. Nema tu govora o humanizmu. Bogatstvo zapada je izgradjeno na krvlju i izrabljivanju drugih naroda i to se jos uvijek nastavlja.

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije