Hrana i piće

U Sarajevu se peče 13.000 palačinki za Ginisov rekord

U Sarajevu se peče 13.000 palačinki za Ginisov rekord
Foto: Anadolija | U Sarajevu se peče 13.000 palačinaka za Ginisov rekord

SARAJEVO - Na platou Centra Skenderija u Sarajevu jutros u 7.30 sati krenuo je pohod na obaranje Ginisovog rekorda u serviranju palačinaka.

Udruženje kuhara u BiH i klub ljubitelja palačinaka vrijedno rade kako bi za osam sati koliko imaju na raspolaganju uspjeli pripremiti 13 hiljada palačinaka.

Nermin Hodžić, predsjednik Udruženja kuhara u BiH, kazao je kako će učiniti sve da rekord koji je postignut prošle godine u Moskvi, kada je servirano 12.716 palačinaka, bude oboren upravo danas u 15,30 sati tokom održavanja Sarajevskog festivala turizma.

 Hodžić ističe da će na pripremi i serviranju učestvovati 140 kuhara i ljubitelja palačinaka.

Ljubitelji Lino lada kremnih namaza i Podravkinih marmelada i pekmeza ovom će prigodom najviše uživati, jer će svi palačinci za najslađi rekord na svijetu biti punjeni baš ovim poznatim namazima.

Palačinke pripremljene tokom obaranja rekorda će, uz pomoć u distribuciji organizacije Pomozi.ba, biti dostavljene socijalno ugroženoj kategoriji stanovništva, domovima za nezbrinutu djecu, domovima za zbrinjavanje starih lica, kao i migrantima i drugima koje će ovaj gesta obradovati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije