Ljepota

Pratite nas na Google news

Spremite tijelo za ljeto: Ovo je pet najboljih dijeta

Spremite tijelo za ljeto: Ovo je pet najboljih dijeta
Spremite tijelo za ljeto: Ovo je pet najboljih dijeta
S.V.

Na internetu danas možemo pronaći veliki broj dijeta, provjerenih i neprovjerenih, napisanih od strane stručnjaka ili samo osoba koje su uspjele da smršaju po nekoj posebnoj prehrani.

Ukoliko želite da pokušate sa nekom od njih, i da vaše tijelo pripremite za dolazak vrelih dana, te uživate u vrućim pantaloma i kratkim majicama, donosimo vam pet najboljih dijeta:

Limun dijeta

Ako hoćete u potpunosti da izmjenite svoj izgled i smršate 10 kilograma, pored dobre volje, potreban vam je i limun!

Ova dijeta brzo topi kilograme i masti, ali jača organizam i čisti krv i limfu.

Limun dijeta je plan za čišćenje organizma i gubitak težine koji će za 14 dana izvršiti detoksikaciju tijela i pomoći da izgubite i do 10 kilograma, a kako to postići pročitajte na OVOM linku.

Krompir dijeta

Krompir dijeta, kao što sam naziv kaže, ima krompir kao glavni sastojak. Takođe uključuje i jogurt sa malim procentom masnoće, a ako slijedite uputstva, možete izgubiti i do pet kilograma u tri dana.

Skrob koji krompir sadrži, uz mliječne kiseline iz nemasnog jogurta, osigurava tijelu dovoljan dnevni unos kalorija.

Kako primjenjivati ovu dijetu pogledajte OVDJE.

Dijeta sa jabukama

Dijeta s jabukama jedna je od poznatijih dijeta, a bezbjedna je za praktikovanje upravo zbog svog kratkog trajanja od tri dana i pozitivnog dejstva koje ima na zdravlje.

Kako jabuke imaju minimalnu količinu kalorija, ovom dijetom za tri dana možete da izgubite i do 2.5 kg.

Plan dijete pogledajte OVDJE.

Jogurt dijeta

Djelovanje jogurt dijete se zasniva na svojstvu probiotičkih jogurta da stimulišu rast zdrave crijevne flore, a koja kao posljedicu ima brže varenje hrane, eliminaciju toksina pa tako i mršavljenje.

Kada se hrana temeljno svari, ujedno se unapređuje zdravlje crijeva i opšte zdravlje organizma. Preporučuje se čak do 2 l jogurta svaki dan, a uz jogurt se može jesti svježe voće, dok bi trebalo izbjegavati zašećerene jogurte.

Primjer jelovnika pogledajte OVDJE.

Šargarepa dijeta

Ishrana bazirana na šargarepi ne samo da dovodi do gubitka težine, već prečišćava organizam. Za 3 dana možete smanjiti oko 3 kilograma. Dijeta traje samo 3 dana, ali ako želite da je primijenite dva puta, napravite pauzu između sprovođenja dijete.

O ovoj dijeti detaljnije pročitajte na OVOM linku.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije