Život

Bil Gejts: Bio sam nevjerovatno ljubomoran na Džobsa

Bil Gejts: Bio sam nevjerovatno ljubomoran na Džobsa
Foto: wikipedia.org | Bil Gejts: Bio sam nevjerovatno ljubomoran na Džobsa
N.N.

Bil Gejts je tokom nedavnog intervjua otvoreno izjavio da odnos javnosti prema velikim tehno kompanijama mora da bude mnogo oštriji, te da smatra da one "zaslužuju" nadzor sličan onom tokom saslušanja pred Kongresom.

On je takođe ocijenio da je Stiv Džobs bio "genijalac".

"Ako ste uspješni kao ja ili bilo ko od tih ljudi, zaslužujete teška, nepristojna i nepoštena pitanja", rekao je osnivač Microsofta, prenosi The Verge, te dodao:

"Vlada zaslužujuje da ti postavlja teška pitanja... Takva vrsta roštiljanja dolazi s velikim uspjehom".

Gejts je tokom razgovora takođe pričao o vakcinama i počecima Microsofta, kao i o životu svojevrsne "zvijezde" te rekao da ideja tehno preduzetnika koji su poznati i popularni u modernoj kulturi nije nešto na što se navikao.

"Biti u jednom trenutku štreber i ne toliko sklon socijalizaciji, da bi samo ubrzo nakon toga bio zasipan pitanjima, prilično je iznenađujuća promjena", iskreno je rekao Gejts.

On se dotakao i bivšeg rivala, Stiva Džobsa te iako smatra da je on bio mnogo "tvrđi" od njega naveo je da se divio njegovom poduhvatu i reformi Applea nakon što se vratio u kompaniju.

"Džobs je bio genijalac, pogotovo ako uzmemo u obzir sve što je napravio kad se vratio u Apple...niko nije mogao da uradi to što je uradio upravo on. Ja sigurno nisam", priznao je Gejts.

"On je zaista bio čarobnjak što se tiče motivacije ljudi, dok sam ja bio manji čarobnjak kojeg nije mogao da začara, ali koji je razumio način na koji je to radio. Iskreno, bio sam nevjerovatno ljubomoran", priznao je bivši Microsoftov šef.

Gejts je čak spomenuo svoje nedostatke, poput manjka društvenih vještina i (uz šalu) manjak kulinarskog znanja i nedovoljnog poznavanja stranih jezika.

(B92)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije