Književnost

Konkurs za dodjelu Brankove nagrade mladim pjesnicima

Konkurs za dodjelu Brankove nagrade mladim pjesnicima
Foto: N.N. | Konkurs za dodjelu Brankove nagrade mladim pjesnicima

​NOVI SAD - Društvo književnika Vojvodine raspisalo je danas konkurs za Brankovu nagradu, koja se autorima do 29 godina dodjeljuje za prvu knjigu pjesama na srpskom jeziku, saopšteno je iz ovog društva.

Društvo književnika Vojvodine pozvalo je sve pojedince i izdavače da najkasnije do 31. jula po tri primjerka knjige, koje zadovoljavaju uslove konkursa, pošalju na adresu Društva - Braće Ribnikar broj pet, 21000 Novi Sad, uz naznaku "Za Brankovu nagradu".

Sve informacije o konkursu mogu se dobiti na telefon 00381/21-6542-432 ili putem mejla [email protected].

Nagrada najboljem mladom pjesniku biće uručena krajem avgusta u Novom Sadu.

Svečano uručenje Brankove nagrade najboljem mladom pjesniku biće upriličeno u okviru 14. Međunarodnog novosadskog književnog festivala, a žiri će dobitniku uručiti diplomu i novčanu nagradu.

Brankova nagrada je najznačajnije priznanje za prvu knjigu na srpskom jeziku za pjesnike do 29 godina, a njeni dosadašnji dobitnici potvrđuju njen značaj za afirmaciju najmlađih aktera srpske književnosti.

Među dobitnicima ove nagrade, koja se dodjeljuje više od 50 godina postojanja, su i Vasko Popa, Aleksandar Tišma, Borislav Radović, Rajko Petrov Nogo, Miroslav Maksimović, Raša Livada, Dragan Jovanović Danilov, Nina Živančević, Ana Ristović, kao i mnogi drugi pjesnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije