Zanimljivosti

Hit snimak: Nacionalna garda zaplesala sa demonstrantima

Hit snimak: Nacionalna garda zaplesala sa demonstrantima
Foto: Screenshot/Twitter | Hit snimak: Nacionalna garda zaplesala sa demonstrantima

Iako je povod za masovne proteste u Sjedinjenim Američkim Državama, koji su se proširili i na mnoge druge gradove u svijetu, jezivo ubistvo nenaoružanog Afroamerikanca Džordža Flojda koji je izdahnuo pod policijskim koljenom Dereka Šovina 25. maja, u moru gnjeva, nezadovoljstva i nasilja ipak se nađe i nešto lijepo.

Naime, na protestima održanim sedmi dan zaredom u Džordžiji u saveznoj državi Atlanta, pripadnici Nacionalne garde zaplesali su s demonstrantima uz planetarno polularnu pjesmu "Makarena" Los Del Ria. Video snimak, koji se brzinom svjetlosti proširio društvenim mrežama i pokazao drugu stranu protesta, nastao je u četvrtak u večernjim satima.

Prema pisanju američkih medija, taman kada je policijski čas trebalo da stupi na snagu, nešto prije 21 sat po lokalnom vremenu, jedna demonstrantkinja je iznijela zvučnik i pustila muziku te su okupljeni zaplesali "ča-ča-ča" i "šafl" ples. Potom i uz čuvenu "Makarenu".

Međutim, ono što zasigurno niko od demonstranata nije očekivao jeste da će im se pridružiti Nacionalna garda koja je poslata da spriječi eskalaciju sukoba na protestima. Uniformisani muškarci i žene sa osmjesima na licima zaplesali su uz dobro poznate korake hita i tako pobrali simpatije okupljenih, prenosi "Blic.rs".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije