Banja Luka

Milica Vujanić: Sistemi vrednovanja su poremećeni, ali nije kasno da se koriguju

Milica Vujanić: Sistemi vrednovanja su poremećeni, ali nije kasno da se koriguju
Milica Vujanić: Sistemi vrednovanja su poremećeni, ali nije kasno da se koriguju

BANJALUKA - MILICA VUJANIĆ (33), po zanimanju diplomirani inženjer arhitekture kaže da je krasi spoj inženjerske preciznosti i umjetničke kreativnosti, a ona već osam godina radi kao projektant i planer u realnom sektoru. Učestvovala je u izradi projekata za izgradnju objekata kao što su sportske dvorane, stadioni, crkve, jedna džamija, proizvodne hale i stambeno-poslovni objekti.

 ''Bilo je tu i urbanističkih projekata i regulacionih planova, širom Republike Srpske i Federacije BiH. Radeći ovaj posao imala sam priliku da spoznam prirodne ljepote naše države, ali i toplinu i otvorenost ljudi koje sam sretala'', kaže Vujanić.

Ona dodaje da joj posebno zadovoljstvo čini to što vrijeme provodi sa odličnim kolegama i saradnicima.

''Dakle, simbioza zdravih međuljudskih odnosa i sloboda kreativnog izražavanja predstavlja najbitniji momenat za kvalitet profesionalnog djelovanja'', rekla je Vujanić.

Politiku vidi kao mogućnost direktnog učestvovanja u stvaranju i djelovanju unutar zajednice u društvenom i prostornom smislu. 
Ona kaže da iako ovo zvuči utopijski, svi težimo ka boljem i kvalitetnijem, srećnijem životu. 

''Nažalost, sistemi vrednovanja su poremećeni, ali nije kasno da se koriguju i unaprijede. Preferiram lokalni politički nivo, jer je opipljiviji i jasniji i tiče se manje grupe ljudi, zato i jesam kandidat ispred DNS-a na lokalnim izborima'', ističe Vujanić.

Prema njenim riječima živimo u materijalnom svijetu u kojem duhovne vrijednosti izumiru, a jedini sugurni put do promjena i uspjeha je put znanja. "Dakle, dati priliku mladim, obrazovanim i moralnim ljudima da učestvuju u kreiranju naše budućnosti, naravno, na temeljima iskustava starijih kolega. To je upravo spoj koji karakteriše i listu DNS-a na ovim lokalnim izborima'', istakla je Vujanić.

Ona je istakla da voli posao kojim se bavi, uživa u projektovanju i nema uskoro namjeru da ga mijenja. 

''Ponekad to naše crtanje izgleda imaginarno, ali kada vidite da to more linija prelazi u trodimenzionalni, vidljivi prostor za život i rad, shvatite ozbiljnost svoga posla'', kaže ona te dodaje da je njena motivacija  prvenstveno da bude zdrava, da budem optimista kao i dosad, i da svu svoju energiju i znanje usmjeri na pozitivne ideje i djela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije