Banja Luka

Mirna Savić-Banjac: Želim da djeca imaju priliku odrastati i planirati budućnost u BL

Mirna Savić-Banjac: Želim da djeca imaju priliku odrastati i planirati budućnost u BL
Mirna Savić-Banjac: Želim da djeca imaju priliku odrastati i planirati budućnost u BL

BANJALUKA - MIRNA SAVIĆ-BANJAC (36), profesor klavira u banjalučkoj Muzičkoj školi i sudski tumač za holandski jezik, kaže da je vaspitana da bude znatiželjna, da se bori, da djeluje i da rezultate očekuje samo nakon vlastitog truda i rada, a tu energiju želi da prenese i na lokalnu zajednicu i za poboljšanje života svih građana.

"Otkad sam postala majka sve radim sa još više elana, jer želim da sva djeca imaju priliku da odrastaju i planiraju budućnost u našem gradu, a da su roditelji u stanju da im to pruže", naglašava Savić- Banjac, koja se u slobodnom vremenu bavi komponovanjem i pisanjem tekstova.

Ona je inače, nakon završenog Konzervatorijuma u Holandiji i povratka u rodni grad, imala odličnu paralelu između sistema tamo i sistema ovde. 

Nigdje nije idealno, kaže, ali je obaveza svih nas da sve ono što možemo promijeniti na bolje, to i radimo.

"U svijetu politike sebe ne gledam kao ženu, kao majku ili kroz svoje druge aktivnosti. Politiku sam od prvog dana shvatila kao veoma ozbiljan posao. Zasučem rukave i radim, a pokušavam što manje davati prostora svemu što me udaljava od primarnog cilja", ističe Savić-Banjac, koja je odbornica NDP-a u Skupštini grada Banjaluka i kandidat NDP-a za predstojeće izbore.

Smatra da je Banja Luka mala sredina i najvažnije što čovjek može da uradi i za sebe i za svoju porodicu je to da svaki dan iznova pokušava da od našeg grada napravi zadovoljno i srećno okruženje, da svima može da pogleda u oči.

Smatra da je zapošljavanje najveći problem i zato se zalaže za program koji je izvodiv i realan, a omogućava zapošljavanje u gradu i u selu.

"Društvo je takvo da vas tjera da se bavite politikom, jer ne postoji drugi način da se izborite za neke stvari koje vam pripadaju. Građani, takođe, trebaju znati da mogu učestvovati u kreiranju svog života i života zajednice u kojoj žive", poručuje ova mlada političarka.
Savić- Banjac ističe da se ne bi trebali svi baviti politikom, nego bi kroz svoj građanski aktivizam takođe mogli doprinjeti napretku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije