Banja Luka

Srđan Amidžić: Cilj mi je da doprinesem zajednici i društvu u kojem živim

Srđan Amidžić: Cilj mi je da doprinesem zajednici i društvu u kojem živim
Srđan Amidžić: Cilj mi je da doprinesem zajednici i društvu u kojem živim

BANJALUKA - SRĐAN AMIDŽIĆ (36), docent na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci, kaže da mu je cilj da se i dalje profesionalno usavršava, ali i doprinese da zajednici i društvu u kojem živi bude bolje. On je osnovne studije završio u Banjaluci, gdje je i doktorirao, a postdiplomske studije završio je u Beogradu.

"Biran sam za asistenta, višeg asistenta i docenta gdje sam predavač na Ekonomskom fakultetu. Pored svih poslova kojima sam se bavio, akademska karijera mi je ipak najdraža i sebe doživljavam prije svega kao člana akademske zajednice", ističe Amidžić.

"I profesionalni i politički angažman nastojim da usavršavam. Trenutno sam u fazi da ispunim sve preduslove za zvanje vanrednog profesora, a što se tiče političke karijere nastojaću da ispunim sve ono što smatram da je ispr vno ukoliko to dozvoli politička scena", istakao je Amidžić.

On je jedan od najmlađih poslanika u Narodnoj skupštini RS i nosilac  banjalučke  liste SNSD-a na predstojećim lokalnim izborima, te kaže da se kandidovao kako bi dao svoj doprinos u razvoju ovog grada. 

"U svakom društvu uvijek može bolje i svaki pojedinac koji pripada mlađoj populaciji ima potrebu da stvari dodatno i iznova mijenja. Osjetio sam potrebu s obzirom da sam se rodio ovdje, živim ovdje i da su mi djeca i roditelji tu, da dam svoj doprinos da se neke stvari mijenjaju u pozitivnom smjeru i da grad Banjaluka bude još bolje i još ljepše mjesto za život", rekao je Amidžić. 

On je naglasio da je u dosadašnjem političkom angažmanu fokus njegovog djelovanja bio na svemu onome što ima veze sa obrazovanjem, naročito visokim obrazovanjem, dodajući da su upravo obrazovanje i ekonomija dvije sfere koje ga najviše interesuju.

On smatra da mladi trebaju biti na izborima i baviti se stvarima koje su u njihovom fokusu, kao što su studentski standard ili studentsko organizovanje, dok neke druge ozbiljnije teme dolaze sa godinama.

"Omladinu ne treba motivisati da se bavi politikom. To je jednostavno u duhu pojedinca koji je spreman i koji želi da neke stvari mijenja ili ne. Ali ukoliko neko politiku vidi kao način egzistencije što je nerijetko i prisutno u gotovo svim partijama, to nije dobro", naglasio je Amidžić. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije