BiH

Lukač podnosi izvještaj skupštini o toku istrage ubistva Krunića

Lukač podnosi izvještaj skupštini o toku istrage ubistva Krunića
Foto: N.N. | Lukač podnosi izvještaj skupštini o toku istrage ubistva Krunića

BANJALUKA – Narodna skupština RS nastaviće rad na zatvorenoj sjednici na kojoj će Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, narodne poslanike upoznati s dosadašnjim tokom istrage trostorukog ubistva koje se desilo preksinoć nadomak Banjaluke, ali i ubistvom policajca u Prijedoru zaključio je Kolegij Narodne narodne skupštine RS.

Kako je rekao Nedeljko Čubrilović, predsjednik NS RS, nakon ove tačke dnevnog reda sjednica će biti otvorena za javnost, a biće nastavljena redovnim tačkama dnevnog reda, a prva na redu će biti Nacrt zakona o javnom redu i miru RS.

Tema o bezbjednosnoj situaciji u RS biće na prvoj tački dnevnog reda naredne redovne sjednice, rekao je on.

Čubrilović je naglasio da je uprkos ovim događajima RS idalje stabilniji dio BiH, te je dodao da održavanje tačaka o bezbjednosnoj situaciji u RS doprinosi javnosti rada policije i tužilaštava, a naglasio je i da se ovi problemi moraju rješavati sistemskim mjerama.

Kostadin Vasić, predsjednik Odbora za bezbjednost NS RS je rekao da ta stranka osuđuje pokušaje politizacije ovog ubistva, te je pohvalio policiju zato što je brzo uhvatila počinioce ovog ubistva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije