BiH

Pratite nas na Google news

PDP: Potrebno ponovno brojanje glasačkih listića

PDP: Potrebno ponovno brojanje glasačkih listića
Foto: Ilustracija | PDP: Potrebno ponovno brojanje glasačkih listića
N.N.

BANJALUKA - Predsjedništvo PDP-a ocijenilo je danas da je, uprkos činjenici da je stranka ostvarila odličan izborni rezultat, neophodno ponovno brojanje svih glasačkih listića "radi utvrđivanja realnih rezultata izbora", te da će PDP iskoristi sve pravne mogućnosti da se to omogući, a ukoliko bude bilo potrebno obratiće se i sudskim instancama.

"Da bi budući izborni procesi bili sprovođeni tako da manipulacije, nepravilnosti i greške budu svedene na najmanji mogući nivo, potrebno je hitno donošenje novog izbornog zakona koji bi omogućio skeniranje glasačkih listića, sprej za identifikaciju, video-nadzor biračkog mjesta i centralno mjesto za brojanje glasova", zaključeno je na sjednici Predsjedništva PDP-a u Banjaluci.

U saopštenju iz PDP-a navodi se da će ova stranka insistirati i na rješavanju pitanja Radio-televizije Republike Srpske, koja je, kako navode, umjesto da bude servis građana, postala servis jedne političe stranke.

"Javni servis se mora vratiti u okvire profesionalizma, nezavisnosti, nepristrasnosti, tačnog i blagovremenog informisanja građana Republike Srpske", navodi PDP.

Predsjedništvo PDP-a zaključilo je i da bezbjednost građana Republike Srpske nije na zadovoljavajućem nivou i zahtijeva od institucija da ozbiljno pristupe ovom problemu.

"PDP insistira da se institucionalno riješe najteža krivična djela, a prije svega nerješena ubistva u Banjaluci", navedeno je u saopštenju PDP-a.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije