BiH

PDP: Potrebno ponovno brojanje glasačkih listića

PDP: Potrebno ponovno brojanje glasačkih listića
Foto: Ilustracija | PDP: Potrebno ponovno brojanje glasačkih listića

BANJALUKA - Predsjedništvo PDP-a ocijenilo je danas da je, uprkos činjenici da je stranka ostvarila odličan izborni rezultat, neophodno ponovno brojanje svih glasačkih listića "radi utvrđivanja realnih rezultata izbora", te da će PDP iskoristi sve pravne mogućnosti da se to omogući, a ukoliko bude bilo potrebno obratiće se i sudskim instancama.

"Da bi budući izborni procesi bili sprovođeni tako da manipulacije, nepravilnosti i greške budu svedene na najmanji mogući nivo, potrebno je hitno donošenje novog izbornog zakona koji bi omogućio skeniranje glasačkih listića, sprej za identifikaciju, video-nadzor biračkog mjesta i centralno mjesto za brojanje glasova", zaključeno je na sjednici Predsjedništva PDP-a u Banjaluci.

U saopštenju iz PDP-a navodi se da će ova stranka insistirati i na rješavanju pitanja Radio-televizije Republike Srpske, koja je, kako navode, umjesto da bude servis građana, postala servis jedne političe stranke.

"Javni servis se mora vratiti u okvire profesionalizma, nezavisnosti, nepristrasnosti, tačnog i blagovremenog informisanja građana Republike Srpske", navodi PDP.

Predsjedništvo PDP-a zaključilo je i da bezbjednost građana Republike Srpske nije na zadovoljavajućem nivou i zahtijeva od institucija da ozbiljno pristupe ovom problemu.

"PDP insistira da se institucionalno riješe najteža krivična djela, a prije svega nerješena ubistva u Banjaluci", navedeno je u saopštenju PDP-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije