BiH

SDP BiH podnosi krivičnu prijavu zbog Gorana Opsenice

SDP BiH podnosi krivičnu prijavu zbog Gorana Opsenice
Foto: Ilustracija | SDP BiH podnosi krivičnu prijavu zbog Gorana Opsenice

MOSTAR - Generalni sekretar Socijaldemokratske partije BiH Irfan Čengić podnijeće krivičnu prijavu protiv službenika Grada Mostara koji je ovjerio izjavu o kandidaturi Gorana Opsenice na oktobarskim izborima, u kojoj stoji da je on Srbin, iako se izjašnjavao kao Hrvat.

"Ustav Federacije BiH propisuje obavezu da u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH moraju biti zastupljena po najmanje četiri pripadnika svakog konstutivnog naroda. Mjesto jednog od četiri pripadnika srpskog naroda je zauzeo HDZ-ov Goran Opsenica, kojem u izjavi stoji da se izjasnio da je Srbin, iako trenutno u Vladi HNK obnaša poziciju ministra kao Hrvat", navodi se u saopštenju SDP-a BiH.

Iz ove stranke napominju da s druge strane, Opsenica tvrdi da nije Srbin i da on tu kandidaturu nije ovjerio, zbog čega od Tužilaštva traži da se sprovede istraga koji službenik Grada Mostara je, kako tvrde, "obavljao nesavjesno posao, izvršio zloupotrebu položaja i izvršio izbornu prevaru".

"Predstavnički dom Parlamenta FBiH, čija sjednica je zakazana za utorak, neće biti konstituisan u skladu sa Ustavom FBiH, zbog čega će SDP BiH pokrenuti i apelaciju Ustavnom sudu koji treba da ocijeni ustavnost Predstavničkog doma PFBiH, u kojem nema četiri pripadnika srpskog naroda", zaključuje SDP BiH u saopštenju.


Povezana vijest:

CIK: Goran Opsenica se izjasnio kao Srbin

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije