Društvo

Porodica Hairić dobila novi dom

Porodica Hairić dobila novi dom
Porodica Hairić dobila novi dom

SANSKI MOST - Za potrebe porodice Hairić, koja živi u naselju Kruhari, nadomak Sanskog Mosta, juče je kupljena kuća, zahvaljujući novčanim sredstvima koja su prikupljena u okviru humanitarne akcije, koja je pokrenuta prije dvije sedmice.

Kako su nas informisali organizatori humanitarne akcije, za kupovinu kuće utrošeno je 40.000 maraka, a s obzirom na to da kuća nije useljiva, neophodni su građevinski radovi na njenom adaptiranju i dovođenju u funkcionalno stanje. Kako bi se to realiziralo, upućen je apel privatnim poduzetnicima koji su voljni da se uključe u humanitarnu akciju kako bi se Hairići što prije uselili u novi dom.

"U kratkom vremenu prikupljena su značajna  finansijska sredstva, a interesovanje iz svih krajeva svijeta za pomoć ovoj unesrećenoj porodici prevazišlo je sva naša očekivanja", istakao je Hamdija Šaranović, jedan od organizatora pomenute humanitarne akcije. Ovu porodicu i njen novi dom juče je posjetio i načelnik općine Sanski Most Faris Hasanbegović i obećao pomoć lokalnih vlasti.

Podsjećamo da su liječnici prije dva mjeseca ustanovili kako je Nermin Hairić, demobilisani borac Armije RBiH, obolio od teškog oblika karcinoma na plućima. On, njegova supruga Nedžmina i četvoro maloljetne djece, tri sina i jedna kćerka, kao podstanari žive u staroj i trošnoj kući. Oni su izbjeglice iz Banjaluke i nemaju sopstvenu imovinu niti riješeno stambeno pitanje, ostali su bez ikakvih izvora prihoda i u posljednje vrijeme preživljavaju isključivo od humanitarne pomoći. Svi koji žele pomoći ovoj porodici više informacija mogu dobiti na telefone 061/363151 ili 066/986924.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije