Društvo

Na humanitarnom turniru sakupili oko 21.000 KM za bolesnog mještanina

Na humanitarnom turniru sakupili oko 21.000 KM za bolesnog mještanina
Foto: N.N. | Na humanitarnom turniru sakupili oko 21.000 KM za bolesnog mještanina

SANSKI MOST - U mjestu Čaplje, nadomak Sanskog Mosta, u proteklu nedjelju organizovan je humanitarni turnir u malom nogometu te je tom prilikom prikupljeno više od 21.000 maraka kako bi se spasio život Amira Bajrića (43), mještanina tog sela.

Prema riječima Elvisa Pašića, predsjednika mjesne zajednice Čaplje, odziv je bio iznad očekivanog pa je sudjelovalo 45 ekipa iz Sanskog Mosta, ali i drugih gradova Unsko-sanskog kantona.

"Mislim da smo položili ispit iz humanosti, sav prihod od ulaznica, kotizacije ekipa i dobrovoljnih priloga biće uplaćen na žiro račun za liječenje našeg Amira", istakao je Pašić.

Inače, Bajriću je nedavno dijagnosticirana teška bolest, radi se o tumoru na glavi gušterače i neophodno je što prije osigurati sredstva u iznosu od 35.000 eura za potrebe operativnog zahvata.

On je prije izvjesnog vremena imao operaciju žuči u Općoj bolnici u Sanskom Mostu, da bi se nakon toga pojavile zdravstvene komplikacije.

Prebačen je u Kantonalnu bolnicu u Bihaću, ali liječnici u toj zdravstvenoj ustanovi nisu mogli ustanoviti stvarnu dijagnozu pa je upućen u Klinički univerzitetski centar u Sarajevo. Tamo je ustanovljeno kako se radi o početku karcinoma na glavi gušterače.

Pojavila se mogućnost da operacija bude izvedena u Istanbulu, u jednoj od tamošnjih klinika. Ono što prestavlja problem na tom putu je cijena operacije, a porodica Bajrić jednostavno nema toliko novaca i zbog toga je potrebna pomoć dobrih ljudi za spas njegovog života.

Amir Bajrić je otac dvoje maloljetne djece, a svi koji su spremni da pomognu mogu to učiniti uplatom novca na žiro račun kod Sparkasse banke broj: 199 044 60603733 73.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije