Društvo

Humanitarna akcija: Pomozimo Azri da pobijedi tumor na mozgu

Humanitarna akcija: Pomozimo Azri da pobijedi tumor na mozgu
Foto: N.N. | Humanitarna akcija: Pomozimo Azri da pobijedi tumor na mozgu

Azra Neimarlija je šestogodišnja djevojčica iz Kaknja kojoj je nedavno dijagnostifikovan tumor na mozgu nakon čega je operisana u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Nakon operacije, prema preporuci ljekara, premještena je u Sarajevo zbog radioterapije, međutim magnetna rezonanca je pokazala da se tumor ponovo vratio te su je vratili u Kantonalnu bolnicu Zenica gdje je ponovo operisana.

Nakon dvije operacije u periodu od mjesec dana i saznanja da tumor ne miruje, ljekari su Azrinim roditeljima savjetovali da njeno liječenje nastave u Turskoj u Univerzitetskoj bolnici Koč, i to što prije. Prema predračunu bolnice, troškovi pregleda, magnetne rezonance i liječenja iznose najmanje 17.500 evra, što porodica nije u mogućnosti da obezbijedi.

Zbog toga je pokrenuta humanitarna akcija za prikupljanje ovog iznosa kako bi se Azri omogučila prilika za liječenje.

NGG ”Bajramska radost” u subotu, 16. februara, ispred gradske fontane u Kaknju organizuje humanitarnu akciju za pomoć liječenju Azre Neimarlije, a u sklopu humanitarne akcije prikupljanja novčanih sredstava koja je već u toku.

Akcija će trajati od 8 do 16 sati, a svi koji žele pomoći Azri svoje priloge će moći ubaciti u humanitarnu kutiju na štandu ”Bajramske radosti”.

Oni koji nisu u mogućnosti da prisustvuju akciji u Kaknju, a žele pomoći ovoj hrabroj Kakanjki mogu to učiniti pozivom na humanitarni broj 090 291 091, čime doniraju 2 KM, donacijom preko Sparkasse Banke na račun broj 1995116054290997 na ime Emir Neimarlija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije