Društvo

Pratite nas na Google news

Pronađen donor za malu Dalal

Pronađen donor za malu Dalal
Foto: N.N. | Pronađen donor za malu Dalal
Zlatan Čekić

BIHAĆ - Zahtjevna operacija transplantacije koštane srži jednoipogodišnjoj Dalal Omerović iz Bihaća zakazana je za 27. avgust, nakon što je pronađen odgovarajući donor, potvrdili su roditelji djevojčice.

"Nađena su četiri donora, ali prethodni su odbačeni jer njihova kompatibilnost nije bila odgovarajuća. Dalal se osjeća dobro i svi se nadamo najboljem", kažu roditelji.

Dodaju kako im je objašnjeno da tokom operacije može doći do negativnih nuspojava, koje će pokušati spriječiti odgovarajućim medicinskim terapijama.

Inače, djevojčica se već pola godine nalazi u klinici u njemačkom gradu Esenu, gdje je podvrgnuta liječenju hemioterapijom. Međutim, liječnici su ustanovili kako je neophodno da se obavi komplikovana operacija kako bi se spasao život male djevojčice.

Bezbrižno djetinjstvo male Dalal surovo je prekinuto nakon što je proslavila prvi rođendan, kada su liječnici dijagnosticirali da boluje od najtežeg oblika akutne leukemije.

Njeni roditelji Indira i Hajrudin Omerović, kojima je ona jedino dijete, kažu kako su primjetili neobične promjene na očima djevojčice, zbog čega su je odveli na pregled u Kantonalnu bolnicu u Bihaću. Nakon toga upućeni su u Klinički centar "Dubrava" u Zagrebu, gdje je Dalal pregledana i nakon detaljnih analiza krvne slike ustanovljeno od čega boluje. Roditelji su odlučili da liječenje djevojčice nastave u inostranstvu s obzirom na ograničenost domaćih zdravstvenih kapaciteta kada su u pitanju ovako teške bolesti.

Omerovići žive od skromnih primanja i nemaju dovoljno sredstava za liječenje djevojčice, zbog čega im je bila potrebna pomoć u novcu.

Tužna sudbina djevojčice ujedinila je dobre ljude širom svijeta te je u brojnim humanitarnim akcijama prikupljeno 270.000 eura, koliko se procjenjuje da će iznositi troškovi operacije i liječenja.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije