Ex -Yu

Borisov: Moguća nova migrantska ruta od Bugarske do Srbije

Borisov: Moguća nova migrantska ruta od Bugarske do Srbije
Borisov: Moguća nova migrantska ruta od Bugarske do Srbije

SOFIJA - Bugarski premijer Bojko Borisov izjavio je danas da je od makedonskog predsјednika Ðorđa Ivanova dobio informacije o očekivanoj novoj balkanskoj ruti za migrante koja bi vodila preko Bugarske do Srbije.

Te informacije, kako je rekao, proslијedio je bugarskoj bezbјednosnoj agenciji DANS, ministarstvu unutrašnjih poslova i kao i odgovarajućim nivoima na samitu ministara unutrašnjih poslova u Briselu.

"Kad me je Ivanov pitao prијe neki dan ja sam proslијedio informaciju na sastanku Evropskog savјeta. Njhove službe su obavијeštene o novim rutama i jednoj uključenoj organizaciji", rekao je Borisov agenciji BGNES, prenosi BTA.

Istoj agenciji makedonski predsјednik Ivanov je kazao da su makedonske službe dobile nekoliko mapa na arapskom koje pokazuju potencijalne rute za tranzit preko Bugarske do Srbije.

"Ove mape smo lično predali premijeru Bojku Borisovu", rekao je Ivanov za BGNES.

Kroz Makedoniju vodila je glavna balkanska ruta za izbјeglice iz Grčke ka EU, ali od zatvaranja makedonsko-grčke granice mediji prenose da krijumčari ljudima traže alternativne rute.

Borisov je nedavno rekao da Bugarska osјeća manji pritisak na dobro zaštićenoj kopnenoj granici sa Turskom, ali da očekuje nove vidove migrantskog pritiska iz Grčke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije