Svijet

Nestao Pakistanac greškom uhapšen zbog napada u Berlinu

Nestao Pakistanac greškom uhapšen zbog napada u Berlinu
Nestao Pakistanac greškom uhapšen zbog napada u Berlinu

BERLIN - Dvadesettrogodišnji Pakistanac Navid Baluh koji je prvobitno uhapšen i osumnjičen za teroristički napad Berlinu, ali ubrzo oslobođen zbog greške, kako je navedeno iz policije, i pušten na slobodu, sada je nestao i niko ne zna gdje je.

Kako je za "Dejli mejl" izjavio njegov rođak Vahid, Navidu se nakon puštanja na slobodu gubi svaki trag, a njegov telefon je isključen.

"Zabrinut sam za njega. U posljednje vrijeme je psihički nestabilan, a posebno nakon policijske torture. Nestao je, mobilni telefon mu je isključen. Ne znam šta da radimo. On nema nikakve veze s radikalnim islamistima i teroristima. Zbog njih je i pobjegao iz Pakistana", rekao je Vahid.

"Bilo je tačno 20.24 kada smo prelazili ulicu. Ispred nas se stvorio policijski kombi, a policajci su odmah zaskočili Navida i počeli da ga vuku u vozilo. Pitao sam ih zašto to rade, a oni su mi odgovorili da je prelazio ulicu na ‘crveno’. Pokušavao sam im da im objasnim da u posljednje vrijeme ima psihičkih problema i da nije svoj, ali oni me nisu slušali", dodao je rođan nestalog Pakistanca.

Vahid je nekoliko puta ponovio da njegov rođak ima psihičkih problema i da ga je policija maltretirala.

"Mogu da potvrdim da su ga maltretirali. Ponavljam, ima psihičkih problema. Nije svoj. Bojim se da nema šanse bez pomoći da pronađe put do kampa", zaključio je Vahid.

Informaciju da je Navid nestao potvrdio je i njegov cimer iz izbjegličkog kampa.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije