Svijet

Petorica pripadnika IS ubijena u napadu talibana u Kabulu

Petorica pripadnika IS ubijena u napadu talibana u Kabulu
Foto: Tanjug/AP Photo/Felipe Dana | Petorica pripadnika IS ubijena u napadu talibana u Kabulu

KABUL - Petorica pripadnika teroristričke grupe Islamska država poginula su u napadu talibana u okrugu Kabula, rekao je danas portparol ruske ambasade u Kabulu.

"Danas popodne smo čuli raflnu paljbu iz jednog stana u četvrti u kojoj se nalazi kompleks ambasade. Talibani su ubili pet militanata Islamske države i još trojica su se predala", rekao je portparol, prenosi TAS S.

"Vjerovatno je to povezano sa jučerašnjim terorističkim napadom u blizini džamija kada je ubijeno oko 20 ljudi", dodao je on.

Talibanske vladine snage uništile su jednu ćeliju Islamske države na sjeveru Kabula, izjavio je portparol talibana, nakon što je u eksploziji ispred džamije u Kabulu poginuo i ranjen veći broj civila.

Portparol talibana Zabihulah Mudžahid je izjavio da je specijalna talibanska jedinica izvela operaciju protiv elemenata ISIS-a u 17. okrugu Kabula, na sjeveru grada kasno u nedjelju, prenosi agencija Rojters.

"Baza ISIS-a potpuno je uništena i svi pripadnici ISIS-a su unutra ubijeni kao rezultat ovog odlučnog i uspešnog napada", napisao je portparol na Twitteru.

Ranije su lokalni mediji izvijestili o teškim sukobima na tom području, a kontaktirani stanovnici potvrdili su da su čuli eksplozije i pucnjavu tokom noći.

Ranije danas Islamska država je preuzela odgovornost za jučerašnju eksploziju u Kabulu.

Nekoliko civila je poginulo u eksploziji koja se dogodila u jednoj kabulskoj džamiji dok se održavala služba za majku portparola talibana Zabinulaha Mudžahida, na kojoj su se sakupili talibanski lideri, konkretno, predstavnici ministarstva odbrane, prenio je Rojters.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije