Rukomet

Šok za Dance: Zvijezda reprezentacije ima koronu

Šok za Dance: Zvijezda reprezentacije ima koronu
Foto: Tanjug/AP | Šok za Dance: Zvijezda reprezentacije ima koronu

Korona virus očigledno će opet krojiti sastave na Svjetskom prvenstvu u rukometu. Neke reprezentacije već imaju pozitivne slučajeve u ekipi, među njima i Danska.

Samo dan pre početka Svjetskog prvenstva koje se igra u Poljskoj i Švedskoj danski reprezentativac Mads Mensa Larsen saznao je da je pozitivan na koronavirus.

Krovna svjetska rukometna organizacija IHF traži da se svaki igrač i selektor moraju testirati PCR testom 72 sata prije dolaska u zemlju domaćina. Svi članovi reprezentacija moraće da prođu i antigensko testiranje posle prvog kruga i onda još jedno poslije glavnog kruga.

Pozitivni moraju u petodnevnu izolaciju, a ekipe se mogu priključiti najkasnije pet dana kasnije i to tek pošto što budu negativni na PCR testu.

"Jako je frustrirajuće kad ne znam mogu li igrati od početka na Svjetskom prvenstvu, pogotovo kada se koronavirus kod nas ne smatra kritičnom bolešću, a ni u zemlji domaćina. Osjećam se potpuno zdravo", rekao je Larsen, srednji bek Flensburga, prenosi Sportklub.

Danska je dvostruki aktualni branilac titule, a na ovom je prvenstvu smještena je u Grupu H s Bahreinom, Belgijom i Tunisom. U drugom se krugu ukršta sa Grupom G u kojoj su Hrvatska, Egipat, Maroko i SAD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije