Zimski sportovi

Mirza Nikolajev zauzeo 34. mjesto na ZOI

Mirza Nikolajev zauzeo 34. mjesto na ZOI
Foto: N.N. | Mirza Nikolajev zauzeo 34. mjesto na ZOI

Prvi bh. olimpijac koji je završio takmičenje u Pekingu je Mirza Nikolajev.

Bh. sankaš koji je nakon 24 godine vratio ovaj sport na Olimpijske igre nakon dva dana takmičenja zauzeo je posljednje 34. mjesto.

Prvog dana je u prvoj vožnji ostvario vrijeme 1:01.667, a to je bilo dovoljno da zauzme 33. poziciju, a nakon druge i nekoliko grešaka bio je posljednji sa zaostatkom od skoro deset sekundi za vodećim. Danas u trećoj trci nije mogao da popravi rezultat nakon prve dvije serije, te je u konačnici zauzeo 34. poziciju od 35 takmičenja (jedan takmičar odustao) u vremenu 3:05.349, što nije bilo dovoljno da se nađe u Top 20 i finalnu trku. Neiskustvo i trema očito su uticali da Nikolajev ostvari bolji rezultat, iako je sami odlazak u Peking veliku uspjeh za 20-godišnjeg Sarajliju.

Inače, nakon Mirze Nikolajeva, drugi bh. predstavnik koji će izaći na borlišta u Pekingu je mlada skijašica Esma Alić. Ona će u ponedjeljak u ranim jutarnjim časovima po našem vremenu učestovati u prvoj alpskoj disciplini na ZOI, veleslalomu. Prva trka je na rasporedu u 03:15 sati, dok je druga na programu u 6:45 sati. Osim ove discipline Alićka će još voziti trku slaloma koja je na rasporedu 9. januara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije