Zimski sportovi

Sanja Kusmuk iz Pekinga za "Nezavisne": Trenuci koje ću pamtiti cijeli život

Sanja Kusmuk iz Pekinga za "Nezavisne": Trenuci koje ću pamtiti cijeli život
Foto: N.N. | Sanja Kusmuk iz Pekinga za “Nezavisne”: Trenuci koje ću pamtiti cijeli život

S nestrpljenjem svoj prvi nastup na Olimpijskim igrama iščekuje dvadesetšestogodišnja Paljanka Sanja Kusmuk.

Članica Smučarskog kluba Romanija-Pale nastupiće u dvije discipline, prvo u sprintu slobodno, a onda na kraju Igara na 30 km slobodno.

Bh. reprezentativka koja je povrdila normu za Peking na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Obersdorfu već četiri dana boravi u Olimpijskom selu sa ostatkom bh. delegacije. Prvi utisci su i više nego sjajni, presretna je činjenicom da učestvuje na najvećem sportskom događaju na svijetu.

“Prvi i još najsvježiji utisci su sa otvorenja. Moram reći da ovo mora da doživi svaki sportista da bi znao kakav je osjećaj i o čemu pričam. Kada smo izašli sa ekipom da se predstavimo, i prvo što sam ugledala bili su Olimpijski krugovi, i to je samo probudilo jako snažna i moćna osjećanja u meni. Tek kada se sve ovo ovako desi, vidim da su vrijedile godine rada i truda. Otvorenje iz Pekinga su trenuci koje ću pamtiti cijeli svoj život”, rekla je za “Nezavisne” iz Pekinga Sanja Kusmuk.

Kada je u pitanju bh. tim za sada sve protiće u najboljem redu. Mjere zbog Kovida-19 su rigorozne i svi se moraju pridržavati strogih pravila. Većina bh. olimpijaca koji tek trebaju da izađu na staze su obišla svoja borilišta.

“Kada je rijec o Olimpijskom selu, mnogo je lijepo i jako je dobro sve organizovano i uređeno. Kinezi su kada je u pitanju virus korona jako odgovorni. Kovid-19 pravila se moraju poštvati i tu su rigorozni. Apsolutno nemam ni jednu zamjerku, za sada sve protiće na vrhunskom nivou”, ističe Kusmukova.

Naša sagovornica imala je priliku obići stazu na kojoj će sutra (utorak) učesvovati na trci sprint slobodno. Odradila je trening i sada jedva čeka da upiše debi na Olimpijskim igrama.

“Bila sam u obilasku staze za sprint i za masovni start. Moram reći da je staza veoma teska, zahtjeva veliku fizičku spremnost, a naravno i tehničku. Mnogo je hladno, otežavajuća okolnost jeste ta da je snijeg spor. Trka mi je sutra, kvalifikacije su u 9 sati po lokalnom vremenu. Ovo je moj prvi nastup na Olimpijskim igrama, pa ne mogu reći kakav rezultat očekujem. Ja ću se potruditi i dati save od sebe da predstavim našu državu u što boljem svjetlu”, zaključila je paljanska olimpijka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije