Virus korona - Svijet

Melanija se ne osjeća dobro, otkazala put

VAŠINGTON - Melanija Tramp otkazala je svoj prvi nastup u posljednjih nekoliko mjeseci u predsjednikčoj kampanji svog supruga, predsjednika SAD Donalda Trampa, jer se ne osjeća dobro, budući da se oporavlja od COVID-19, javlja CNN.

Prvi švedski grad koji uvodi oštrije mjere

STOKHOLM - Građanima Upsale i okolnih mjesta savjetovano je da izbjegavaju svaki fizički kontakt s osobama s kojima ne žive, u javnom saobraćaju i organizovanje privatnih zabava u naredna dva mjeseca.

Papa prvi put nosio masku na molitvi

RIM - Papa Franjo nosio je masku prvi put tokom obavljanja javne funkcije kada je danas s ostalim vjerskim poglavarima prisustvovao molitvi za mir širom svijeta.

Naučnik objasnio negativne uticaje na razvoj antitijela na koronu

Antitijela na virus korona najslabije se razvijaju kod ljudi starijih od 70 godina, kao i kod onih koji su pod stalnim stresom ili redovno piju alkohol, izjavio je danas ruski naučnik Aleksander Gincburg za TASS.

Odložene tri utakmice košarkaške Evrolige zbog virusa korona

Tri utakmice petog kola košarkaške Evrolige odložene su zbog virusa korona, saopšteno je iz elitnog takmičenja.

Kako je samo Kinezima uspjelo da obuzdaju koronu?

Dok se veći dio Evrope bori s novim talasom virusa korona, Kina sve više napreduje u okončavanju pandemije. U čemu je tajna?

Proizvodnja ruske vakcine tokom decembra će se povećati do pet puta

MOSKVA - Proizvodnja ruske vakcine "Sputnjik V", jedine koja se koristi u svijetu protiv virusa korona, tokom decembra može se povećati i do pet puta u poređenju sa oktobrom.

U Lombardiji 400 tužbi zbog smrti od kovida

RIM - Oko 400 tužbi podnijeli su advokati članova porodica žrtava kovida-19 u prvom talasu pandemije, u italijanskog regiji Lombardija, piše agencija Dire.

Irska uvodi najstrože mjere u Evropi

DABLIN - Irski premijer Majkl Martin potvrdio je u ponedjeljak povratak te zemlje u najviši nivo restrikcija u borbi protiv korona virusa, koje će trajati šest sedmica.

Kurc: Do sljedećeg ljeta ćemo se vratiti u normalnost

BEČ - Austrijski kancelar Sebastijan Kurc i dalje vjeruje da će vakcina protiv virusa korona biti na raspolaganju u prvoj polovini iduće godine.

Lombardija predlaže uvođenje dodatnih ograničenja

RIM - Italijanska vlada saglasila se sa zahtijevom regiona Lombardija, teško pogođenog epidemijom kovid-19, za uvođenje dodatnih ograničenja kako bi se suzbio novi talas zaraza, izjavio je u ponedeljak portparol ministarstva zdravlja za Rojters.

Nijemci ulažu 500 miliona evra u ventilaciju u cilju suzbijanja korone

Njemačka vlada ulaže 500 miliona evra u poboljšanje ventilacionih sistema u javnim zgradama kako bi se što efikasnije spriječilo širenje korona virusa.

Norveški ljekar tvrdi: Virus je mutirao

OSLO - Nova mutacija SARS-CoV-2 virusa korona otkrivena je u Norveškoj, tvrdi glavni ljekar opštine Trondhajm Tove Restad, dok Rospotrebnadzor navodi da u Rusiji nije identifikovan nijedan novi soj virusa.

NBA liga izgubila 694.000.000 dolara zbog otkazanih utakmica

NBA liga izgubila je 694.000.000 dolara.

Namjera proizvodnje vakcine ima pozitivan efekat na tržište nafte

Saopštenja brojnih zemalja o namjeri da proizvedu vakcinu protiv virusa korona ove godine, izostanak vanrednih mjera većih razmjera i nastavak poslovne aktivnosti daju pozitivan efekat na tržište nafte i daju razlog za optimizam, izjavio je ruski ministar energetike Aleksandar Novak.