Virus korona - Svijet

SZO nastavlja sa testiranjem hidroksihlorokina

ŽENEVA - Svjetska zdravstvena organizacija nastaviće testiranje hidroksihlorokina kao potencijalnog lijeka protiv virusa korona, izjavio je direktor SZO Tedros Adanom Ghebrejesus, nakon što su ljekari koji su radili na studiji nakratko prestali da ga daju novim pacijentima zbog zdravstvenih problema koje je izazvao.

Više od 6,5 miliona zaraženih u svijetu, polovina izliječena

VAŠINGTON - Broj zaraženih korona virusom u svijetu premašio je danas 6,5 miliona, ali se skoro polovina njih, tačnije više od 3,1 miliona ljudi, smatra izliječenim.

Ministar: Vlada Švedske bila spremna za oštrije mjere

STOKHOLM - Vlada Švedske bila je spremna u svakom trenutku da uvede dodatne mjere u pokušaju da se zaustavi širenje virusa korona po preporuci Agencije za javno zdravlje, izjavila je danas ministar zdravlja Lena Helengren.

Austrija ukida kontrole svim susjedima, osim Italije

BEČ - Austrija će sutra ukinuti granične kontrole ka svim svojim susjedima izuzev ka Italiji, najavio je ministar spoljnih poslova Aleksander Šalenberg.

O'Saliven neće na turnir ako ne može da donese svoj ručak

Legenda svjetskog sunkera Roni O'Saliven je još jednom poručio organizatorima Čempionšip lige da neće doći na turnir ukoliko se ne riješi problem obroka, odnosno ako ne bude mogao da donese ručak od kuće.

Kina negira da nije na vrijeme obavijestila SZO

PEKING - Portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Džao Liđijan negirao je navode američke agencije AP da je Kina sa znatnim odlaganjem obavještavala Svjetsku zdravstvenu organizaciju o virusu Kovid-19.

Italijanski virusolog: Fudbal se može igrati uz prisustvo publike

Italijanski virusolog uvjerava javnost da nema razloga da se fudbal ne igra pred navijačima uz poštivanje socijalne distance, posebno zbog činjenice da su otvorena pozorišta i kina.

Zabrinutost u Njemačkoj: Jedan oboljeli sada može da zarazi dvije osobe

BERLIN - Vlasti u Berlinu veoma su nervozne jer je došlo do porasta reprodukcionog faktora korona virusa, tako da sada jedan oboljeli stanovnik može da zarazi dvije osobe.

ESPN: Kraj NBA lige u oktobru, završnica sa 22 ekipa

Sezona u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu (NBA) mogla bi da se nastavi 31. jula u Orlandu, prenosi ESPN.

U Rusiji broj zaraženih povećan za 8.536

MOSKVA - U Rusiji je tokom prethodna 24 časa registrovano 8.536 novih slučajeva zaraze virusom korona, čime je ukupan broj povećan na 432.277, saopštio je krizni centar za borbu protiv epidemije.

Tajni snimak SZO otkrio kako je Kina zataškavala koronu

LONDON - Snimci sa internih sastanaka u SZO pokazali su da je ta organizacija jedva dobila od Kine preko potrebne informacije na početku pandemije virusa korona, što je u suprotnosti sa prvobitnim pohvalama koje je SZO uputio Pekingu.

Keri: Pozitivan test na koronu ne može da otkaže trku F1

Generalni direktor Formule 1 Čejs Keri izjavio da je trke neće biti otkazivane ukoliko vozač ili član tima bude pozitivan na kororna virus.

Nastavlja se fudbalsko prvenstvo u Portugalu

Fudbal se vraća i u Portugal gdje će danas biti nastavljeno takmičenje u najjačoj ligi.

Glavni švedski epidemiolog promijenio mišljenje

STOKHOLM - Glavni državni epidemiolog u Švedskoj Anders Tegnel, koji je smatrao da je blokada javnog života nepotrebna povodom širenja virusa korona, priznao je danas da je trebalo uvesti striktnije mjere.

Neto gubitak Lufthanze 2,1 milijardu evra u prvom kavratalu

FRANKFURT - Njemačka avio-kompanija Lufthanza iskazala je neto gubitak u prvom tromjesečju u iznosu od 2,1 milijarde evra (2,35 milijardi dolara) zbog smanjenja vrijednosti aktive, usljed pandemije korona virusa koja je pogodila sektor putovanja.