Virus korona - Svijet

Rusi više vjeruju u votku nego u antiseptike

MOSKVA - Rusi odustaju od antiseptika i češće kupuju votku za lokalnu dezinfekciju, izjavila je predsjednica Savjeta Ruske Federacije Valentina Matvijenko.

NATO pomaže u borbi protiv pandemije virusa korona

BRISEL - Ministri spoljnih poslova NATO obavezali su se danas na video konferenciji da će ta alijansa pomoći u borbi protiv virusa korona vojnim avionima za evakuaciju oboljelih i dopremu pomoći.

Vojska i policija Ekvadora skupljala tijela sa ulica i iz kuća

KVITO - Vojska i policija prikupili su najmanje 150 tijela sa ulica i iz kuća u lučkom gradu Gvajakilu, saopštila je danas Vlada Ekvadora, koja je upozorila da bi u narednim mjesecima u tom gradu i okolini moglo da umre do 3.500 ljudi.

Za manje od mjesec dobio grip, pneumoniju i virus korona

Grk Aleksis Aleksiu iz Atine opisao je za "Proto temu" pakao koji je preživljavao u prethodna 24 dana tokom kojih je preživio sezonski grip, pneumoniju, pa je na kraju dobio i virus korona.

Njujorku nedostaju respiratori

NJUJORK - Guverner države Njujork Endru Kuomo danas je upozorio da bi, ukoliko broj teških slučajeva Covid-19 nastavi da raste istim intenzitetom, za 6 dana država mogla da se suoči sa nedostatkom respiratora.

EU ponudila paket od 100 milijardi € za sprečavanje otpuštanja radnika

BRISEL - Evropska komisija danas je predložila novi finansijski paket kako bi se osigurale pune plate radnicima u kompanijama koje su pogođene posljedicama pandemije COVID-19.

Veliki gubici piva Korona zbog virusa korona

Pandemija korona virusa je uticala na ekonomski pad na globalnom nivou, a kompanija koja je vlasnik piva "Korona" preživljava veliku krizu jer taj brend dijeli ime sa virusom od kojeg strahuje cijeli svijet, prenosi "Blic".

"Najveći gubitnik je Đoković"

Nekadašnji švedski teniser Mats Vilander govorio je o stanju tenisa tokom pandemije korona virusa.

Broj zaraženih virusom korona u svijetu prešao milion

Broj zaraženih virusom korona večeras je dostigao milion, tačnije, broj potvrđenih slučajeva virusa trenutno iznosi 1.000.207.

U Turskoj danas umrlo 79 osoba, najviše do sad

ANKARA - Broj preminulih od virusa korona u Turskoj povećan je za 79 na 356 i to je do sada najveći dnevni rast, dok je broj oboljelih porastao za 2.456 na 18.135, saopšteno je danas iz Ministarstva zdravlja.

U posljednja 24 sata dvije države imaju više preminulih nego Italija

NJUJORK - Nakon dugo vremena Italija nije zemlja sa najvećim brojem preminulih u jednom danu.

U Italiji preminulo još 760 ljudi

RIM - Broj preminulih od virusa korona u Italiji povećan je danas za 760 na 13.915, saopšteno je iz Agencije za civilnu zaštitu.

Dvojica državljana Srbije preminula od virusa korona u Velikoj Britaniji

BEOGRAD - Na osnovu podataka sveštenstva Srpske pravoslavne crkve u Velikoj Britaniji, od posljedica zaraze virusom korona preminula su dvojica srpskih državljana, javio je RTS.

Fudbaleri Atletika pristali na manju platu i spasili 430 radnika kluba

Fudbaleri Atletiko Madrida su napravili sjajan potez kojim su spasili 430 radnika kluba.

Njemačka dozvoljava ulazak sezonskim radnicima

HAMBURG - Njemačka će dozvoliti stranim radnicima da uđu radi pomoći u berbi voća i povrća na farmama, saopštila je Vlada nakon ublažavanja zabrana uvedenih radi borbe protiv širenja virusa korona.