Virus korona - Svijet

Džonson: Situacija je izuzetno zabrinjavajuća

KARBIS BEJ - Rastući broj oboljelih od kovida i hospitalizacija veoma su zabrinjavajući, rekao je britanski premijer Boris Džonson i dodao da više nije tako optimističan u vezi sa ponovnim otvaranjem države nego što je bio prije mjesec dana.

U Rusiji raste broj zaraženih

MOSKVA - Rusija je danas prijavila 13.510 novih slučajeva infekcije virusom korona, što je peti dan većeg rasta broja novih slučajeva zaraze.

U Italiji 69 preminulih od korone

RIM - U Italiji je u protekla 24 časa od kovid 19 umrlo 69 osoba, saopšteno je danas iz Ministarstva zdravlja.

Blinken: Važno je da saznamo porijeklo kovida

VAŠINGTON - Američki državni sekretar Entoni Blinken naglasio je značaj saradnje i transparentnosti prilikom istraživanja porijekla kovida-19 tokom današnjeg razgovora sa kineskim kolegom Jangom Ðijećijem.

Špan više ne računa na domaću "Kjurvak" vakcinu

BERLIN - Ministar zdravlja Njemačke Jens Špan ne računa više u sadašnjem toku vakcinacije na vakcinu njemačkog proizvođača "Kjurvak" (Curevac).

SAD produžile rok trajanja za vakcine Johnson&Johnson

VAŠINGTON - Kompanija Johnson & Johnson saopštila je da su američka regulatorna tijela produžila rok upotrebe za milione doza njene vakcine protiv kovida 19 za dodatnih šest nedjelja.

Merkel: Nije gotovo

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel rekla je danas da nedavno poboljšanje što se tiče broja slučajeva oboljelih od korone u Nemačkoj zadovoljava, ali je upozorila da pandemija nije gotova.

Njemačka počela sa primjenom digitalne potvrde o vakcinisanju

BERLIN - Njemačka je danas počela sa primjenom digitalne potvrde o vakcinisanju koja će važiti širom Evrope.

Većina Nijemaca smatra da je sistem EU doživio slom

BERLIN - Većina Nijemaca vjeruje da je politički sistem EU doživio slom nakon debakla oko vakcinisanja protiv virusa korona, pokazuje novo istraživanje.

EK poručila: Zapadni Balkan još da sačeka na slobodno putovanje u EU

BRISEL - U Evropskoj komisiji pozdravljaju napredak koji zemlje zapadnog Balkna ostvaruju po pitanju epidemiološke situacije i vakcinacije, ali poručuju da treba biti strpljiv do konačnog stavljanja regiona na listu "bezbjednih" zemlja za čije građane neće važiti restrikcije za ulazak u EU.

Kluge: Evropa nije van opasnosti od kovida

KOPENHAGEN - Evropa nikako nije van opasnosti u pogledu situacije s kovidom-19, izjavio je danas regionalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije za Evropu Hans Kluge.

Austrija prvi put poslije devet mjeseci bez preminulih

BEČ - Prvi put poslije skoro devet mjeseci u Austriji nije zabilježen nijedan preminuli zaražen virusom korona.

Još jedan skandal u Njemačkoj, Špan bacio stotine miliona evra na testove?

Njemački ministar zdravlja Špan omogućio je privatnicima da od države naplaćuju do šest evra za materijal za jedan brzi test na koronu, iako je realna cijena daleko manja. To je nova u nizu afera koje pogađaju ministra.

Dobijaju tri miliona doza vakcina kojima uskoro ističe rok

BRAZILIJA - Brazil će u narednih nekoliko dana dobiti prvu seriju od tri miliona doza Johnson&Johnson vakcina protiv kovid-19, čija primjena mora biti ubrzana zbog kratkog roka trajanja, potvrdilo je ministarstvo zdravlja.

"Projekat S" spasao brazilski gradić

SAO PAULO - Nada se vratila u mali brazilski grad Serana, nakon što su istraživači vakcinisali skoro cijelu odraslu populaciju u velikom eksperimentu ovog proljeća.