Život

Studenti veterine spasili ljubimicu kravu Slavicu od klanice

Studenti veterine spasili ljubimicu kravu Slavicu od klanice
Foto: JACLOU-DL/Pixabay | Studenti veterine spasili ljubimicu kravu Slavicu od klanice

Krava Slavica jedna je od rijetkih pripadnica svoje vrste koja, uprkos tome što ne može da bude steona, neće svoj život okončati u klanici, već na prelijepim zlatiborskim proplanicma - i to sve zahvaljujući grupi studenata Fakulteta veterinarske medicine, koji su udružili snage i ovu milu životinju spasili sigurne smrti.

Kako je za Telegraf.rs ispričala studentkinja koja je učestvovala u akciji za Slavicu, odlučili su da kravu otkupe od farme koja im ju je pozajmila za praksu, za šta je bilo neophodno da prikupe 150.000 dinara.

"Slavica je došla kod nas početkom februara, kada je počeo i letnji semestar, i bila je namenjena za praktičnu nastavu. Budući da ona ne može da ostane steona, nju farma nakon naše prakse šalje u klanicu i onda tako okončava svoj život. Ipak, kako smo se za nju svi vezali i dali joj ime, nismo hteli da ishod bude takav, pa smo pokrenuli akciju prikupljanja novca, kako bismo je otkupili. Farma je tražila 150.000 dinara i mi smo taj novac prikupili, ali ostaje da vidimo koliko će novca još biti potrebno za njen prevoz i hranu", rekla je studentkinja.

Kako navodi, ljudi su se odazvali odmah i novac je prikupljen gotovo u jednom danu.

"Imali smo veliku podršku prodekana, sinoć smo pokrenuli akciju i već danas prikupili novac. Slavica će otići na Zlatibor kod jedne divne žene koja inače brine o životinjama i tamo će imati dobre uslove i  dočekati u miru svoju prirodnu smrt.

Inače, Slavica je treća krava koju su studenti otkupili.

"Mi se kroz praksu dosta vezujemo za te životinje, jer ih viđamo skoro svaki dan i veoma brinemo o njima, hranimo ih i mazimo", dodaje studentkinja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije