Književnost

Festival kulture "Slovo Gorčina" raspisao konkurs za nagradu "Mak Dizdar"

Festival kulture "Slovo Gorčina" raspisao konkurs za nagradu "Mak Dizdar"
Foto: Ustupljena fotografija | Festival kulture "Slovo Gorčina" raspisao konkurs za nagradu "Mak Dizdar"

STOLAC - Festival kulture "Slovo Gorčina" raspisao je konkurs/natječaj za dodjelu književne nagrade "Mak Dizdar" za prvu neobjavljenu zbirku poezije mladom pjesniku ili pjesnikinji u 2024. godini.

Kako je navedeno u saopštenju Upravnog odbora festivala, ovaj konkurs otvoren je za sve autore i autorke koji imaju do 35 godina u trenutku objave konkursa, a pišu na bosanskom, crnogorskom, hrvatskom ili srpskom jeziku i još nisu objavili zbirku pjesama.

"Rukopisi koji se šalju trebaju predstavljati dosljednu cjelinu, pogodnu za objavljivanje kao samostalne zbirke pjesama. Izuzev navedenog, obim zbirke nije relevantan kriterij", pojašnjeno je u saopštenju.

Rukopisi se dostavljaju isključivo elektronskim putem, u PDF formatu, putem obrasca objavljenog na web stranici: https://prijave.slovogorcina.ba/konkurs/, a pored rukopisa, u obrazac se unose osobni i kontakt podaci autora ili autorice.

"Važno je napomenuti da osobni podaci ne smiju biti navedeni u samom rukopisu.  Ako se takvi podaci pronađu u rukopisu, prijava će biti automatski diskvalificirana. Potvrda uspješne prijave bit će poslana na e-mail adresu autora (molimo provjerite sve mape sandučića). Rok za slanje rukopisa je 8. juni/lipanj 2024. godine", navedeno je dalje.

Pobjednike će odabrati stručni tročlani žiri imenovan od strane Upravnog odbora, a članovi žirija neće imati pristup osobnim podacima autora ili autorice.

Proglašenje pobjednika konkursa i dodjela nagrade "Mak Dizdar" održaće se 26. jula/srpnja u sklopu festivala, a autori najboljih 10 rukopisa biće pozvani kao gosti festivala te će učestvovati u raznim književnim i drugim programima festivala.

"Prva nagrada festivla izbosi 500 evra, statueta Gorčina i objavljivanje nagrađene zbirke pjesama u partnerstvu za izdavačkom kućom 'Buybook' iz Sarajeva, druga nagrada 250, a treća nagrda 150 evra", zaključeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije