Banja Luka

Banjalučki DNS ostao uz Radojičića: "Nešić prekršio stranačka pravila"

Banjalučki DNS ostao uz Radojičića: "Nešić prekršio stranačka pravila"
Foto: DNS / Ilustracija | Banjalučki DNS ostao uz Radojičića: "Nešić prekršio stranačka pravila"

Gradski odbor Demokratskog narodnog saveza Banjaluka saopštio je da nikada nije povukao potpis iz koalicionog sporazuma sa SNSD-om, kojim su podržali kandidaturu Igora Radojičića za gradonačenika najvećeg grada u Republici Srpskoj.

U obrazloženju odluke navodi se da su svi članovi Predsjedništva Gradske organizacije DNS-a saglasni da je interes stranke nastavak podrške Radojičiću, kao i nastavak realizacije dogovorenih projekata na teritoriji Banjaluke, a sve u cilju boljeg života građana.

Iz Predsjedništva Gradskog odbora DNS-a podsjetili su da su koalicioni sporazum potpisali 4. maja, te da je ovo tijelo stranke 20. oktobra jednoglasno donijelo odluku da ostaje pri svom prethodno definisanom stavu i nastavlja da podržava Radojičića.

"Tu odluku je verifikovalo i podržalo Predsjedništvo stranke 29.10.2020 godine (kopija u prilogu). U Demokratskom narodnom savezu poštovanje procedura i volje većine je svetinja. Gospodin Nešić je prekršio sva stranačka pravila i procedure i praktično poslao privatnu poruku glasačima, ignorišući zvanične odluke stranke. Neprihvatljivo je da neko ko priča o demokratiji, na takav način pokušava da nametne samovolju kao model odlučivanja", navodi se u saopštenju DNS-a.

Predsjedništvo banjalučkog DNS-a uputilo je zahtjev Nešiću "da ih ostavi na miru i da im dopusti da završe izborni proces u najboljem interesu DNS-a".

"Nakon izbora na organima stanke, a ne u televizijskim emisijama ćemo utvrditi ko, zašto i kako sve ugorožava rezultate DNS na ovim izborima, ali uz prisustvo javnosti jer je ona jedina grancija prekida prakse zakulisnih igara koje su u funkciji interesa jednog čovjeka, a ne stranke koja se već više od dvije decenije bori za ljude i život svih građana Srpske", naglašava se u saopštenju.

Pozvali su sve kandidate, akiviste, simpatizere i članstvo stranke da se ponašaju odgovorno i da ostanu vjerni sloganu DNS-a "Riječ je riječ".

"To znači glas za DNS i Igora Radojičića", zaključili su u saopštenju iz banjalučkog DNS-a, koje je potpisao predsjednik Gradske organizacije stranke Borivoj Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije