Banja Luka

NDP: Kultura, turizam i preduzetništvo - razvojne šanse Banjaluke

NDP: Kultura, turizam i preduzetništvo - razvojne šanse Banjaluke
Foto: N.N. | NDP: Kultura, turizam i preduzetništvo - razvojne šanse Banjaluke

BANJALUKA - Planom NDP-a za razvoj Banjaluke pod nazivom "10 puta 10" posebna pažnja posvećena je oblastima kulture, sporta i turizma, kao i konkretnih ideja na polju promocije preduzetništva i kreativnih industrija, kao značajnih razvojnih resursa koje Banjaluka do sada nije adekvatno razvijala i koristila, rečeno je iz ove stranke.

Kandidat NDP-a za odbornika u Skupštini grada Banjaluka na predstojećim lokalnim izborima LJiljana Aćimović rekla je da su kulturni prioriteti nastavak projekta rekonstrukcije tvrđave Kastel i promocija ove tvrđave kao mjesta kulturno-umjetničkih dešavanja u gradu na Vrbasu.

"Biće potrebno prilagoditi obale Vrbasa na nekoliko lokacija u gradskoj zoni za održavanje kulturnih i sportskih događaja", navela je ona na konferenciji za novinare.

Prema njenim riječima, neophodno je zaštititi i dajak čamac kao kulturno blago, a vožnje učiniti stalnom turističkom ponudom, kao i izgraditi najmanje pet novih pristaništa za dajak čamce u naredne četiri godine.

Aćimovićeva je podsjetila da je planom predviđeno i oživljavanje Male čaršije kao gradske kulturne i kreativne zone u kojoj bi se nalazile umjetničke galerije, zanatske radionice i ugostiteljski objekti.

Odbornički kanditat NDP-a Andrea Krečar navela je da je planom predviđena sistemska i stalna promocija lokalnih brendova iz svih privrednih oblasti, kao i promocija uspješnih preduzetničkih projekata.

"Potrebno je uvesti sistemsku i stalnu promociju poljoprivrednika sa šireg banjalučkog područja. Kao jedna od konkretnih mjera je izgradnja pop-ap marketa u gradskom jezgru koji bi služio kao inkubator za preduzetničke projekte iz oblasti kreativnih industrija", navela je Krečarova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije