Banja Luka

Smiljanić: Zalaganje za sprovođenje projekta "Zeleni Lauš"

Smiljanić: Zalaganje za sprovođenje projekta "Zeleni Lauš"
Foto: Srna | Smiljanić: Zalaganje za sprovođenje projekta "Zeleni Lauš"

BANJALUKA - Kandidat za odbornika NDP-a u Skupštini grada Banjaluka Marko Smiljanić rekao je da će se zalagati za sprovođenje projekta "Zeleni Lauš", jer jedno od najvećih banjalučkih naselja nema zelenu površinu.

Smiljanić, koji je predsjednik Aktiva mladih NDP-a, danas je na konfereniciji za novinare rekao da bi ovaj projekat trebalo realizovati na prostoru nekadašnje ekonomije u naselju Lauš.

On je dodao da će se NDP zalagati i za sprovođenje projekta urbane mobilnosti i da će nastojati povećati svijest sugrađana o zaštiti životne sredine i značaju kvaliteta vazduha.

Kandidat NDP-a za odbornika gradskoj Skupštini Lana Petković rekla je da će se zalagati za Banjaluku kao grad gastronomije, turizma i ugostiteljstva.

"Strateški želimo najviše pažnje posetiti poznatim rekreacionim zonoma poput Manjače, kanjonja rijeke Vrbas i Suturlije", rekla je Petkovićeva i dodala da će se zalagati za promociju turističkih potencijala, kao i lokalne kulture i izgradnju mnogobrojnih etno-sela.

Petkovićeva je izrazila očekivanje da bi i medicinske, dentalne i estetske usluge mogle privući veliki broj građana iz inostranstva.

Kandidat NDP-a za odbornika u banjalučkom parlamentu Stefan Romanić rekao je da je mladim kandidatima NDP-a bitan napredak i razvoj seoskih i prigradskih naselja.

"U planu za razvoj Banjaluke u fokus stavljamo podršku malim gazdinstvima, agrarnoj proizvodnji i otvaranju pijaca za što bolji plasman domaćih proizvoda", rekao je Romanić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije