Banja Luka

Vidović: Privrednici žele ozbiljnog gradonačelnika

Vidović: Privrednici žele ozbiljnog gradonačelnika
Foto: N.N. | Vidović: Privrednici žele ozbiljnog gradonačelnika

BANJALUKA - Svaki grad i svaka opština imaju svoje prednosti i potencijale. Njihov uspjeh u velikoj mjeri zavisi od čovjeka koji rukovodi lokalnom zajednom ali i međusobnom saradanjom sa privrednim subjektima.

Kako bismo unaprijedili poslovanje i podizanje konkurentosti preduzeća kao i boljeg pozicioniranja, jedan od važnijih koraka jeste naša saradnja na lokalnom nivou, ističe Siniša Vidović, banjalučki privrednik.

Saradnja bi trebala da omogući uključivanje privrede u razvojne procese lokalnih zajednica oko unapređenja privrednog ambijenta.

Kako kaže, u posljednjih četiri – pet godina primjećuje da se sve više radi na unapređenju saradnje privrednika i lokalne zajednice, jer imaju isti cilj. I tu, navodi Vidović, nije samo riječ o finansijskim povlasticama, nego je važno da imamo i realno predstavljenu sliku o lokalnoj sredni, kao i njenim mogućnostima da izađe u suret zahtjevima i očekivanjima privrednika.

"Dobra koordinacija, ljudski pristup u poslovanju znači i da će investitori se lakše odlučiti da pokrenu ili prošire svoj biznis, a to znači i veći broj radnih mjesta. Trenutno je na banjalučkoj opštini registrovano više od 4000 samostalnih preduzetnika dok mikro i makro preduzeća ima više od 10 000. To nije mali broj i čini Banjaluku sigurnom i perspektivnom", rekao je Vidović.

On kaže da Banjaluka, kao najveća lokalna zajednica u Republici Srpskoj nudi i najveću priliku investitorima i privrednicima.

"Bitno je da neko može da prepozna kada je vrijeme da se i mišljenje privrednika uvaži, kako bismo zajedno učestvovali i razvijali naš grad. Ne samo direktna podrška, nego i razni kulturni događaji, posjeta turista, čini da naš grad bude atraktivan ne samo kod nas, nego i šire. Činjenica je, da je epidemiološka situacija stagnirala i usporila mnoge projekte, da je osjetan privredni pad ali se nije odustalo od projekata koji mogu da nastave svoj put, i čine naš grad boljim i ljepšim a samim tim i atraktivnijim za investicije. Ulaganjem u grad, dobra poslovna klima znači i veći broj novih radnih mjesta", smatra Vidović.

Prema njegovom mišljenju, za dobar poslovni ambijent, sigurno je zaslužan i onaj koji vodi grad, u ovom slučaju Igor Radojičić.

"Zahvaljujući njemu Banjaluka je doživjela procvat na svakom polju. Mislite li da je to slučajno? Nije. Igor Radojičić ima iskustvo, obrazovanje, ozbiljan je čovjek koji zaista želi da grad svakim danom izgleda bolje. Takvi ljudi, pametni, ozbiljni, potrebni su svakoj lokalnoj zajednici. Čim su lokalne zajednice jake, biće nam i Republika Srpska jaka", zaključuje Vidović.

(Banjaluka.net)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije