BiH

Bjelica: Danas je politika pobijedila pravdu

Bjelica: Danas je politika pobijedila pravdu
Foto: Srna | Bjelica: Danas je politika pobijedila pravdu

SOKOLAC - Potpredsjednik SDS-a Milovan Bjelica izjavio je da je današnje izricanje drugostepene presude prvom predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću u Hagu, kojom je osuđen na doživotni zatvor, dokaz da je politika sigurno pobijedila pravdu.

On je naglasio da je Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove u Hagu prihvatio nepravedno suđenje i nepravedne presude koje su izrečene u prethodnim postupcima.

"Vidjeli smo danas da nije uvažena ni žalba tužilaštva za genocid nad muslimanima i Hrvatima u sedam opština u BiH i da nije povezana Srbija sa tim, tako da ne znamo na osnovu čega je Karadžiću kazna povećana sa 40 godina na doživotnu robiju", rekao je Bjelica koji je i načelnik opštine Sokolac.

Prema njegovim riječima, u narednom periodu treba iskoristiti sve mehanizme da se nastavi borba na skidanju ljage sa imena Radovana Karadžića i srpskog naroda u cjelini.

Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove u Hagu izrekao je danas Karadžiću drugostepenu presudu kojom ga je osudio na kaznu doživotnog zatvora.

Drugostepena presuda izrečena je nakon što su razmotrene žalbe odbrane i tužilaštva na prvostepenu, kojom ga je 2016. godine Haški tribunal osudio na 40 godina zatvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije