BiH

Poslušajte poruku Radovana Karadžića nakon izricanja presude

Poslušajte poruku Radovana Karadžića nakon izricanja presude
Foto: Tanjug/AP | Poslušajte poruku Radovana Karadžića nakon izricanja presude

HAG - Advokat i član tima odbrane Radovana Karadžića, Marko Sladojević, pročitao je poruku koju je poslao prvi predsjednik Republike Srpske nakon presude.

Podsjećamo, Karažić je osuđen na doživotnu kaznu zatvora, a odluka o tome gdje treba da služi kaznu tek treba da bude donesena.

Sladojević je rekao da je s Karadžićem razgovarao pola sata, te da mu je za to vrijeme iznio neke stvari koje je on zapisao.

Poruku Karadžića je pročitao u programu Radio-televizije Republike Srpske, a možete da je pogledate u priloženom video zapisu.

Prvi predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić poručio je da su srpski narod i on već pobijedili, da je stvorena Republika Srpska i da su Srbi slobodni u svojoj državi.

"Žrtva koju ja podnosim manja je od drugih. Hiljade mladića je svojim životima izgradilo Srpsku. Mnogi su poslijeratni invalidi, a najveću žrtvu podnijele su majke čiji su sinovi, često jedinci, dali život za slobodu srpskog naroda. To su istinske žrtve", rekao je Karadžić. On je istakao da ova "jalova osveta" Haškog suda njemu, kao starcu ne može ništa.

"Nismo se predavali ni kad je bilo teže, pa ovako utamničen neću prestati da se borim za istinu o našoj pravednoj borbi u ratu koji nam je nametnut i u kojem su stradala sva tri naroda", naveo je Karadžić.

Prvi predsjednik Srpske je rekao da u svakom ratu, a naročito građanskom "izrodi počine zločine, koje je naša država, ako je znala, osuđivala i procesuirala".

"Mi smo se časno borili za slobodu i jednakost srpskog naroda u BiH. Zato uvijek i svuda budimo dostojanstveni, ne mrzimo druge i ponosno čuvajmo ono što je iznad svih nas - našu Republiku Srpsku", poručio je Karadžić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video
Najčitanije