BiH

Pratite nas na Google news

Izetbegović: Ramiz Salkić je ponovo potpredsjednik Republike Srpske

Izetbegović: Ramiz Salkić je ponovo potpredsjednik Republike Srpske
Foto: Ilustracija | Izetbegović: Ramiz Salkić je ponovo potpredsjednik Republike Srpske
N.N.

SARAJEVO - Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović izjavio je da je SDA iznijela brilijantnu pobjedu na opštim izborima, naročito kandidat za člana Predsjedništva BiH Šefik Džaferović. On je dodao da će Ramiz Salkić ponovo biti potpredsjednik Republike Srpske.

"U svim izbornim jedinicama je pobijedio (Džaferović), osim u Tuzlanskom kantonu. Čestitam i Ramizu Salkiću koji je pobijedio za potpredsjednika Republike Srpske", rekao je Izetbegović.

Ramiz Salkić je rezultate izbora dočekao u Bratuncu gdje je svojim pristalicama kazao da nisu pobijedili ni on, ni SDA, nego Bošnjaci.

"Želja nam je bila da sataremo, da pobijedimo. Devedeset posto Bošnjaka u Bratuncu je na našoj strani. Nisu pobijedili Ramiz i SDA, pobijedili su Bošnjaci, pobijedilo je naše jedinstvo i zajedništvo. Pozivam vas i molim da i dalje ostanemo zajedno, samo tako će Bratunac imati svoje mjesto i u Podrinju i u BiH. Budite ponosni na ono što ste uradili. Također, 70 posto Bošnjaka u Zvorniku je na strani SDA", rekao je Salkić. 

Istakao je da vjeruje da će u naredne četiri godine biti više radnih mjesta i da će uslovi za život biti bolji.

(Klix.ba)
 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije