BiH

Košarac: U Srpskoj se poštuju zakoni i Ustav

Košarac: U Srpskoj se poštuju zakoni i Ustav
Foto: Srna | Košarac: U Srpskoj se poštuju zakoni i Ustav

ISTOČNO SARAJEVO - Nosilac liste SNSD-a za Parlamentarnu skupštinu BiH iz Izborne jedinice tri Staša Korac poručio je da je Republika Srpska država u kojoj se poštuju zakoni i Ustav i da je ubijeđen da će iz6orni proces u Srpskoj proteći u demokratskoj i fer atmosferi.

Košarac je istakao da je, s obzirom na činjenicu da je Srpska mjesto u kome je vladavina prava i te kako prisutna, veoma važno da u demokratskoj atmosferi svi izađu na izbore u skladu sa političkom voljom i opredjeljenjem, te da građani podrže one političke subjekte koji sigurno sprovode ono što građani žele.

"Pretpostavljam da je za sve nas Republika Srpska najvažnije pitanje. Poslije ovih izbora nastavićemo da njegujemo sve tradicije našeg naroda, naše Republike, naše države", izjavio je Košarac novinarima nakon glasanja u Osnovnoj školi "Sveti Sava" u Istočnom Novom Sarajevu.

Komentarišući informacije obavještajnih službi da se nakon izbora na ulicama Republike Srpske spremaju nemiri, Košarac je rekao da dugo postoje takve strukture koje žele nestabilnost Republike.

Prema njegovim riječima, vidljivo je da dio međunarodne zajednice želi nestabilnost i probleme u Republici, a postoji obavještajno-bezbjednosna zajednica koja, takođe, želi da proizvede haos u Srpskoj.

On vjeruje da je Srpska ispred svih političkih interesa i da se ne smije dogoditi da bilo ko nasjedne na takvu vrstu izazova i zahtjeva međunarodne zajednice da Republika i njene institucije budu destabilizovane.

"Ma ko je na vlasti u Srpskoj, veoma je važno da su institucije Republike stabilne, a time i Srpska", poručio je Košarac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije