BiH

Kovačević: Izlaznost od 50 do 55 odsto, očekujemo ubjedljivu pobjedu

Kovačević: Izlaznost od 50 do 55 odsto, očekujemo ubjedljivu pobjedu
Foto: N.N. | Kovačević: Izlaznost od 50 do 55 odsto, očekujemo ubjedljivu pobjedu

BANJALUKA - Portparol SNSD-a Radovan Kovačević izjavio je da je izlaznost na današnjim izborima od 50 do 55 odsto, da je na istom nivou kao i na prethodnim, te naglasio da ova stranka očekuje ubjedljivu pobjedu kandidata koalicije SNSD-DNS-SP za predsjednika Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović i Milorada Dodika.

"Tu nema dileme. Takođe, očekujemo da će i u Narodnoj skupštini Republike Srpske, kao i u Predstavničkom domu parlamenta BiH naša stranka sa koalicionim partnerima imati ubjedljivu većinu kada je riječ o kvoti iz Republike Srpske", istakao je Kovačević na prvoj konferenciji za novinare u izbornoj noći.

Kovačević je rekao da SNSD očekuje da će uskoro proglasiti i pobjedu i najavio dolazak predsjednika stranke i kandidata za srpskog člana Predsjendištva BiH Milorada Dodika u Izborni štab u Banjaluci.

On je naglasio da je predizborna kampanja za ovogodišnje opšte izbore definitivno bila najprljavija u istoriji Republoike Srpske.

"Tu posebno mislim na opoziciju koja nije birala sredstava i koristila je najrigidnije uvrede i fašističke parole kako bi vrijeđala naše kandidate i članove njihovih porodica. To su građani itekako prepoznali i vjerujem da su danas takvo ponašanje i kaznili", istakao je portparol SNSD-a.

On je ukazao i da miješanje stranog faktora nikada nije bilo jače kao na ovim izborima, te da se nisu birala sredstava, od onih u finansijskom smislu pa nadalje.

Kovačević je podsjetio i na današnju izjavu ambasadora SAD u BiH Morin Kormak koja je pozivala građane da izađu na izbore u što većem broju, jer su, kako kaže, već tada bili svjesni da će SNSD biti ubjedljivi pobjednik ovih izbora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije