BiH

Lukač: Izbore će obezbjeđivati oko 3.500 policajaca

Lukač: Izbore će obezbjeđivati oko 3.500 policajaca
Foto: MUP RS/Arhiva | Lukač: Izbore će obezbjeđivati oko 3.500 policajaca

DOBOJ - Za gotovo 3.500 pripadnika MUPa RS sljedeća nedelja će biti radna zato što je toliko policajaca potrebno da obezbijedi sva biračka mjesta u RS na opštim izborima.

"Biće prilično opterećujuće za MUP s obzirom na broj biračkih mjesta, s obzirom na broj policajaca i na period kada moramo to da čuvamo. Znači da moramo da imamo i određenu rotaciju da bismo mogli da budemo prisutni sve vrijeme kada je potrebno da se završi taj posao. U ovom trenutku procjenjujemo da će nam biti potrebno u čitavoj RS oko 3.500 policijskih službenika", izjavio je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, nakon sastanka sa Borisom Jerinićem, gradonačelnikom Doboja.

Resorni ministar dodao je da će morati angažovati sve resurse da bi obavili posao koji im je povjeren, a na naše pitanje hoće li na dan izbora morati raditi svi policajci, odgovara:

"Čini mi se u ovom trenutku da hoće, ali, evo, Štab će sutra još jednom da sagleda sve po svim policijskim upravama, negdje ćemo morati da pomognemo nekoj policijskoj upravi, da angažujemo i naše ljude i iz uprava u sjedištu u Banjaluci. Ali uglavnom, s obzirom na to da moraju da budu policijski službenici, ne mogu državni službenici, namještenici i ostali zaposleni u MUPu, znači, samo policijski službenici moraju da budu prisutni, moramo da angažujemo skoro sve naše potrebne snage, a pored toga da radimo sve ostale redovne poslove, tako da ćemo angažovati sve što je potrebno da to završimo kvalitetno", kazao je juče Lukač.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije