BiH

Plenković podržao Čovića i HDZ BiH

Plenković podržao Čovića i HDZ BiH
Foto: Srna | Plenković podržao Čovića i HDZ BiH

MOSTAR - Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković večeras je u Mostaru prenio poruku prijateljstva i političke podrške kandidatu za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Draganu Čoviću i HDZ-u BiH, poželivši da na opštim izborima ostvare sjajan rezultat.

"Mi smo večeras, prije svega, stranački lideri, a sa aspekta HDZ-a u Hrvatskoj vodimo računa da naša saradnja, bilateralna, a i u okviru Evropske narodne stranke, mora imati svoje konkretne elemente, posebno kroz zajedničke vrijednosti", rekao je Plenković, naglasivši važnost izlaska na izbore i legitimnog predstavljanja.

Plenković je istakao važnost da HDZ BiH vodi politiku evropskog puta, te da će i dalje dobijati znatnu podršku iz susjedne i prijateljske Hrvatske.

Čović je zahvalio delegaciji iz Hrvatske za ukazanu podršku i rekao da je Plenkovića, sa kojim se sastao uoči predizbornog skupa, informisao o dosadašnjem toku predizborne kampanje koja je vođena sa jasnom vizijom budućnosti hrvatskog naroda i BiH.

"Čini mi se da je takav pristup na cijelom dijelu BiH dao rezultat, te da ćemo ostvariti svoje ciljeve uz sve nedostatke izbornog zakonodavstva, legitimnog predstavljanja. Vjerujem da ćemo 8. oktobra imati legitimno predstavljanje svih naroda", rekao je Čović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije