BiH

Ponovno brojanje glasova na pojedinim biračkim mjestima u četiri opštine

Ponovno brojanje glasova na pojedinim biračkim mjestima u četiri opštine
Foto: N.N. | Ponovno brojanje glasova na pojedinim biračkim mjestima u četiri opštine

SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) naredila je brojanje glasačkih listića sa pojedinih biračkih mjesta iz izbornih jedinica Novi Grad, Derventa, Gacko i Šekovići.

"Na nekim biračkim mjestima svi glasovi se broje, a na nekim se broje po kandidatima unutar liste pojedinih političkih subjekata za određeni organ vlasti. U izbornoj jedinici 007B - Novi Grad (Republika Srpska) za načelnika opštine brojaće se listići sa 34 redovna biračka mjesta", saopšteno je iz CIK-a.

Naredbu (po zahtjevu ili po službenoj dužnosti) kojom se Glavnom centru za brojanje naređuje brojanje ovih glasačkih listića CIK BiH donijela je večeras na hitnoj sjednici, u nastavku razmatranja zahtjeva za ponovno brojanje glasačkih listića.

Nova ponovna brojanja počeće sutra oko 9.00 časova u Glavnom centru za brojanje u dvorani "Zetra" u Sarajevu, a u skladu sa dinamikom brojanja glasačkih listića iz prethodnih naredbi, dodaje se u saopštenju.

Naredba će biti objavljena na veb-stranici CIK BiH i smatraće se da je na taj način dostavljena svim učesnicima u izbornom procesu.

U skladu sa Izbornim zakonom BiH kandidati političkih stranaka, koalicija, listi nezavisnih kandidata i nezavisni kandidati i kandidat s liste pripadnika nacionalnih manjina koji se pojavljuju na glasačkom listiću za koji se vrši ponovno brojanje, kao i drugi akreditovani posmatrači, mogu biti prisutni u toku ponovnog brojanja.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije