BiH

Prva SDS: Riješiti pitanja konstitutivnosti srpskog naroda i granica

Prva SDS: Riješiti pitanja konstitutivnosti srpskog naroda i granica
Foto: Srna | Prva SDS: Riješiti pitanja konstitutivnosti srpskog naroda i granica

ISTOČNO SARAJEVO - Kandidat Prve SDS za predsjednika Republike Srpske Radomir Lukić poručio je večeras u Istočnom Sarajevu da će ova stranka u narednom periodu koji je ključan za Srpsku voditi politiku sabornosti i eliminaciju isključivosti u unutrašnjopolitičkim odnosima i između političkih blokova.

"Zalagaćemo se za normalno funkcionisanje institucija BiH i osnovne spoljnopolitičke ciljeve u kojima će dominirati pravilan i ravnomjeran odnos prema svim glavnim svjetskim silama i centrima multipolarnog svijeta", rekao je Lukić na centralmnom skupu Prve SDS u Istočnom Sarajevu.

On je dodao da se samo na taj način Republika Srpska može uvesti u dobar i miran period, te da naredne četiri godine moraju biti vrijeme političke i ekonomske konsolidacije.

Kandidat Prve SDS za srpskog člana Predjedništva BiH Gojko Kličković poručio je da je prvo pitanje koje treba rješavati u BiH konstitutivnost srpskog naroda.

"Na tome počiva BiH. Konstitutivnost ili nema Bosne. Bez konstitutivnosti mi nemamo šta raditi zajedno. Međutim, naši predstavnici od Momčila Krajišnika pa do Mladena Ivanića sjede u Sarajevu, a srpski narod nije konstitutivan", rekao je Kličković.

On je naglasio da treba i definisati granice Republike Srpske i BiH, jer 49 odsto ne znači ništa.

"Šta znači 49 odsto. Od čega? Jednostavne i osnovne stvari koje treba da riješimo da bi znali koliki nam je grunt i kolika je naša kuća Republika Srpska? To sada ne znamo", rekao je Kličković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije