Društvo

Pratite nas na Google news

Branku Purkoviću potrebna pomoć za transplantaciju bubrega

Branku Purkoviću potrebna pomoć za transplantaciju bubrega
Foto: Srna | Branku Purkoviću potrebna pomoć za transplantaciju bubrega
Srna

SOKOLAC - Ratnom vojnom invalidu Branku Mišu Purkoviću (60) sa Sokoca potrebno je još 25.000 KM za transplantaciju bubrega u Njemačkoj.

Udruženje žena "Glasinke" sa Sokoca pokrenulo je, na inicijativu Milana Jolovića Legende, humanitarnu akciju za prikupljanje sredstava za nastavak liječenja Purkovića.

Purković je rekao Srni da je u ranijoj humanitarnoj akciji prikupljeno oko 80.000 KM, što nije bilo dovoljno, te da je za nastavak liječenja u Minhenu potrebno još oko 25.000 KM.

On je naveo da je u toku rata ranjen u lijevu nogu, koja je, nakon višegodišnjeg liječenja, amputirana do iznad koljena, što predstavlja dodatne teškoće pri kretanju.

Purković, koji deset godina boluje od dijabetesa, od 2011. godine ide na dijalizu u Dijalizni centar u Kasindolu.

Pozivom na humanitarni broj 1415, koji je aktivan od 1. do 31. oktobra, može se donirati jedna KM za liječenje Branka Purkovića.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije